Han de Wit over boeddhistische psychologie.

Rotterdam/Han_de_Wit.png
Datum:
zaterdag 28 oktober 2023 (10:00 -17:00)
zondag 29 oktober 2023 (10:00 -17:00)
Plaats:
Shambhala Meditatie Centrum Rotterdam
Leraar : Han de Wit
Coƶrdinator : Ernst Kleisterlee
Contactpersoon : Marijke van Hemert
Deelnameprijs : 195
Ledenprijs : 150
Solidariteitprijs : 250
Herhalers/Jongeren/Minima : 95
Han is bekend om zijn heldere en vriendelijke dharma-onderricht, dat hoofd en hart verbindt. Hij zal in dit weekend ingaan op een aantal Boeddhistisch psychologische inzichten.

Het programma is inmiddels volgeboekt. Je kunt je niet meer registreren. Wil je op de wachtlijst? Stuur dan een e-mail naar [email protected].

 

Ons zelfbeeld en ons wereldbeeld zijn zeer beperkt. Daardoor zijn ze een permanente bron van verkeerd handelen, teleurstelling en frustratie. Hoe brengen wij deze beelden eigenlijk tot stand, en kunnen we leren dat met meer wijsheid en realiteitszin te doen? Daarover is zowel in het Oosten als in het Westen veel nagedacht en geschreven.

Dr. H.F. de Wit is psycholoog, gespecialiseerd in de Boeddhistische benadering van dit probleem. Hij is schrijver van talloze boeken, ondermeer over contemplatieve psychologie, en gemachtigd door Chogyam Trungpa als meditatieleraar in de Tibetaanse boeddhistische traditie. In dit weekend gaat hij in op de boeddhistische methode van kennisverwerving (Shamatha/Vipassyana), en op de inzichten die deze oplevert. Han de Wit staat bekend om zijn toegankelijke stijl van lesgeven. Dit programma is daarom ook zeer geschikt voor mensen met weinig of geen meditatie-ervaring.