Shambhala Meditatie Centrum Rotterdam

Meditatie in Rotterdam

Leren mediteren? Dat kan vrijblijvend bij Shambhala Rotterdam. Boeddhistische meditatie voor iedereen op twee vaste momenten per week.

Shambhala is een internationale gemeenschap van beoefenaars van boeddhistische meditatie en andere contemplatieve disciplines. De Shambhala-boeddhistische traditie biedt een compleet pad aan van meditatiebeoefening en studie.

Shambhala is een non-profit organisatie die bestaat dankzij de inzet van alle vrijwilligers binnen onze gemeenschap en de giften en bijdragen aan programma’s die we ontvangen.

We nodigen je van harte uit om een keer te komen kennismaken. Hieronder geven we je de praktische informatie over ons centrum.

Meditatiebeoefening begint met gaan zitten en met de benen gekruist op de grond plaats te nemen. Je begint te voelen dat door simpelweg aanwezig te zijn, je leven werkbaar en zelfs prachtig kan worden.

Chögyam Trungpa, Stichter van de Shambhala Traditie
Meditatieruimte
Meditatieruimte Shambhala Rotterdam

Leren mediteren

Let op: dit jaar is er van 15 juli tot 11 augustus een zomerpauze. Dan vervallen de Open Meditatie Sessies.

Wel bestaat de mogelijkheid om van 18-21 juli deel te nemen aan een 4-Thun.

Wij bieden je wekelijks vaste momenten om bij ons te komen mediteren:

  • Dinsdagavond van 20.00 tot 21.30 uur
  • Woensdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur (N.B.:Tussen de sessies Shamatha meditatie doen wij op sommige woensdagochtenden een Bodhicitta contemplatie over Liefde en Mededogen, Metta beoefening of een andere contemplatie).

Deze avonden en ochtenden zijn vrij toegankelijk voor iedereen nadat je een eerste instructie hebt ontvangen. De eerste keer ben je van harte welkom op de eerste of derde dinsdagavond of woensdag-ochtend van de maand. Ben je nieuw dan krijg je altijd instructie. We vragen je om dan een kwartier voor aanvang te komen. Voor het bijwonen van deze avonden of ochtenden vragen wij een minimale bijdrage van €5,00 per keer (voor niet-leden/ vrienden). Meer betalen mag altijd. Mocht deze bijdrage een probleem voor je zijn, laat dat weten aan degene die je instructie geeft, dan zoeken we een oplossing. Na een paar keer deel genomen te hebben aan de Open Meditaties volgt een 2de instructie gesprek voor verdieping. Graag aanmelden via [email protected].

Overige activiteiten

We organiseren het hele jaar door meditatiecursussen en weekendprogramma’s, waaronder de gestructureerde studie en trainingscyclus de Weg van Shambhala. Het volledige programma staat in de agenda.

Het programma in de agenda

Wij organiseren wekelijks, meerdere evenementen en activiteiten.

Contactgegevens

Mathenesserlaan 401 b
3023 GG Rotterdam
[email protected]

Bankgegevens:

Triodos-bank tav Shambhala Centrum Rotterdam

NL52TRIO0254677452

Op de hoogte blijven

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze activiteiten? Stuur dan een mailtje naar [email protected] of schrijf je in voor onze nieuwsbrief via de link onder aan deze pagina. 
Volg Shambhala Rotterdam op Facebook.

De agendaknop opent de Shambhala Rotterdam agenda in ICS-formaat. Als je deze kalender toevoegt dan heb je altijd de laatste informatie over onze programma’s en activiteiten bij de hand.