Over Shambhala

Door onze inherente goedheid en ons potentieel als mens te doen ontwaken – als individu en als sociaal netwerk en gemeenschap – kunnen wij een bijdrage leveren aan de totstandkoming van een wakkere en compassievolle wereldwijde menselijke samenleving.

Hoe kijken we tegen meditatie & beoefening aan?

We bieden als basis een ruimte voor beoefening waar iedereen zichzelf mag zijn:

  • Het Shambhala Centrum Amsterdam biedt doorlopend ruimte voor studie, beoefening en samenzijn om onbevreesd, vrijgevig en met een open hart en nuchtere houding in het dagelijkse leven te staan.
  • De Shambhala leringen zoals neergezet door Chögyam Trungpa Rinpoche, Sakyong Mipham Rinpoche en de Tibetaanse Boeddhistische Nyingma en Kagyu tradities vormen de kern en inspiratie voor de studie, beoefeningen en vieringen. Iedereen is welkom om deel te nemen; de studie en beoefeningen zijn afgestemd op de diversiteit en interesses van de deelnemers.
  • We respecteren ieders persoonlijke pad en relatie tot de dharma en de leraar, waarbij alle paden gelijkwaardig zijn.
  • Vanuit het gedachtegoed van Shambhala hechten we belang aan contemplatieve beoefeningen / zitmeditatie, gevoed met instructies en mogelijkheden voor verdere studie. Dit biedt de gelegenheid om de connectie tussen lichaam en geest te vergroten en daarmee gezond in de wereld te staan. Om meditatie in actie verder te bevorderen zijn er ook mogelijkheden zoals lichaamsgericht beoefenen, sociaal-maatschappelijke uitwisseling en betrokkenheid met het milieu.
  • We streven om gezamenlijk actief bij te dragen om positieve impact te hebben op sociaal-maatschappelijke- en milieu thema’s.
  • Door gezamenlijk ruimte te scheppen voor studie, beoefening en samenzijn creëren we een veilige, open en vrijgevige plek om onbevreesd aan een inclusieve en verlichte samenleving te bouwen.
  • Als sangha dragen we bij aan het centrum vanuit een bron van energie en inspiratie, met en voor elkaar.

Een mondiale gemeenschap

Door de geschiedenis heen hebben mensen gestreefd naar een samenleving waarin je een waardig bestaan kunt leiden. Dit is de visie van Shambhala: een verlichte samenleving. Van de eerste koning van Shambhala wordt gezegd dat hij rechtstreeks onderricht van de Boeddha kreeg – een leer die duidelijk maakt dat spiritualiteit en het dagelijks leven onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Zomer retraite in Frankrijk

In Shambhala centra streven we ernaar om een ​​gastvrije sfeer -vrij van vooroordelen- te bevorderen, en een inclusieve en verlichte samenleving –volledig toegankelijk voor alle personen- te ontwikkelen. Iedereen is van harte welkom in de centra, ongeacht religie, spirituele traditie of leraren, meningen, klasse, nationaliteit, cultuur, etniciteit, ras, taal, leeftijd, geslacht, seksuele geaardheid of lichamelijke, perceptuele of geestelijke vermogens.

Shambhala Meditatie Centra en groepen over de hele wereld zetten zich in voor het creëren van een oefening- studie- en werkomgeving waarin alle personen worden behandeld met respect en waardigheid.

Retraite centra

Shambhala heeft landelijke meditatie centra in de VS (Colorado & Vermont), Canada, en Frankrijk. Deze landelijke retraite centra bieden week en maand lang retraites voor studenten op alle niveaus, evenals weekendprogramma’s.

Een groot deel van de chaos in de wereld ontstaat omdat mensen zichzelf niet waarderen.

Chögyam Trungpa
Boeddhabeeld

Welkom

Shambhala brengt mensen van alle leeftijden en uit alle lagen van de bevolking samen

Shambhala brengt mensen van alle leeftijden en uit alle lagen van de bevolking samen