Over Shambhala

Door onze inherente goedheid en ons potentieel als mens te doen ontwaken – als individu en als sociaal netwerk en gemeenschap – kunnen wij een bijdrage leveren aan de totstandkoming van een wakkere en compassievolle wereldwijde menselijke samenleving.

Een mondiale gemeenschap

Door de geschiedenis heen hebben mensen gestreefd naar een samenleving waarin je een waardig bestaan kunt leiden. Dit is de visie van Shambhala: een verlichte samenleving. Van de eerste koning van Shambhala wordt gezegd dat hij rechtstreeks onderricht van de Boeddha kreeg – een leer die duidelijk maakt dat spiritualiteit en het dagelijks leven onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Zomer retraite in Frankrijk

In Shambhala centra streven we ernaar om een ​​gastvrije sfeer -vrij van vooroordelen- te bevorderen, en een inclusieve en verlichte samenleving –volledig toegankelijk voor alle personen- te ontwikkelen. Iedereen is van harte welkom in de centra, ongeacht religie, spirituele traditie of leraren, meningen, klasse, nationaliteit, cultuur, etniciteit, ras, taal, leeftijd, geslacht, seksuele geaardheid of lichamelijke, perceptuele of geestelijke vermogens.

Shambhala Meditatie Centra en groepen over de hele wereld zetten zich in voor het creëren van een oefening- studie- en werkomgeving waarin alle personen worden behandeld met respect en waardigheid.

Retraite centra

Shambhala heeft landelijke meditatie centra in de VS (Colorado & Vermont), Canada, en Frankrijk. Deze landelijke retraite centra bieden week en maand lang retraites voor studenten op alle niveaus, evenals weekendprogramma’s.

Een groot deel van de chaos in de wereld ontstaat omdat mensen zichzelf niet waarderen.

Chögyam Trungpa
Boeddhabeeld

Welkom

Shambhala brengt mensen van alle leeftijden en uit alle lagen van de bevolking samen

Shambhala brengt mensen van alle leeftijden en uit alle lagen van de bevolking samen