Meditator under a tree

Shambhala Nederland

Shambhala is een wereldwijde gemeenschap van mensen die zich laten inspireren door de visie dat ieder mens ten diepste fundamenteel goed is.

Uitgelichte programma‘s

Shambhala: een wereldwijde gemeenschap

De Shambhala centra en groepen in Nederland vormen onderdeel van een internationale gemeenschap van beoefenaars van boeddhistische meditatie. Deze traditie biedt een compleet pad aan van meditatie‑beoefening en studie.

Bijeenkomst van de gemeenschap

Shambhala verwelkomt mensen van alle rangen en standen, geloofs-overtuigingen en achtergronden. Zij komen samen om meditatie te beoefenen, een gemeenschap te vormen en het leven te vieren.

Het Shambhala-pad is een spiritueel pad van meditatie en studie om ons te helpen met onze geest te werken – tegelijkertijd is ook een manier van werken met mensen om ons heen en in de samenleving.

Je kunt deelnemen aan beoefening van meditatie en retraites. Verder gaat het erom je plaats in de wereld in te nemen en anderen te helpen. Het is geen pad om je terug te trekken uit de wereld, maar juist om betrokkenheid met je omgeving verder te ontwikkelen. 

Visie van Shambhala

Shambhala gaat uit van het principe dat ieder mens al een natuur van fundamentele goedheid in zich draagt. Deze natuur, onze aangeboren wakkerheid, kan ontwikkeld worden zodat het ons eigen leven ten goede komt. Het helpt je de vele uitdagingen aan te gaan waarmee je in de wereld geconfronteerd wordt.

Lees verder over Shambhala Visie

Een groot deel van de chaos in de wereld ontstaat omdat mensen zichzelf niet waarderen.

Chögyam Trungpa
Meditatators in meditatieruimte

Nieuwsgierig geworden?

Je bent van harte welkom

Ben je nieuwsgierig naar meditatie en wil je graag instructie? Of misschien heb je al ervaring die je graag zou willen verdiepen? Of zoek je gelijkgestemde mensen die de mogelijkheden onderzoeken om een ​​verlichte samenleving te creëren?

Bezoek een Shambhala-centrum of -groep. Daar kun je lokale meditatie-instructeurs ontmoeten die je kunnen begeleiden bij het beoefenen van meditatie en adviseren welk programma je zou kunnen volgen. De meeste centra en groepen bieden het hele jaar door open huis en introductieprogramma’s.

Of maak online verbinding: er zijn veel manieren om virtueel contact te maken met Shambhala!