Dr. Han F. de Wit


Han de Wit

Dr. Han F. de Wit richtte in 1977 in Amsterdam het eerste Shambhala-centrum van Europa op. Een jaar eerder was hij door meditatiemeester Chögyam Trungpa Rinpoche in Amerika gemachtigd om de boeddhistische visie en meditatiebeoefening te onderrichten. Hij is een van de meest bekende boeddhistische leraren in Nederland en auteur van veel gelezen boeken over boeddhisme en haar beoefening (zie hieronder).

Als wetenschapper verwierf dr. Han F. de Wit internationale bekendheid met zijn onderzoek naar de psychologische inzichten, die in spirituele tradities te vinden zijn. Onderzoek dat hij rond 1980 begon aan de Vrije Universiteit in Amsterdam leidde tot een nieuwe vorm van psychologie, de contemplatieve psychologie. Zijn onderzoek bracht hem in nauw contact met de dialoog tussen westerse en niet-westerse psychologie en met de interreligieuze dialoog. Sinds vele jaren geeft dr. De Wit in binnen- en buitenland ook over deze onderwerpen lezingen en seminars.

Om rechtstreeks van Han de Wit te horen over zijn reis in de oprichting van contemplatieve psychologie, bekijk deze video (Engelstalig):

https://vimeo.com/shambhalaonline/review/353133310/56b5473d4f

Boeken

Video’s

Artikelen

Meer over Han de Wit (Engels)