De Stille Rijn met op de achtergrond de Hartebrugkerk

Shambhala Meditatie Centrum Leiden

Meditatie in Leiden

Vrede met jezelf vinden. Dat wil toch iedereen? Vriendelijk zijn voor jezelf. En vooral ook voor anderen. Wij van Shambhala gaan ervan uit dat iedereen van nature goed is. Bij Shambhala Leiden bestaat de mogelijkheid die zogenoemde fundamentele goedheid te ontdekken, bij jezelf en bij anderen.

Wij noemen dat de Shambhala Visie. Van daaruit willen wij proberen een ‘verlichte samenleving’ te creëren. Een samenleving waarin wij elkaar vriendelijk bejegenen en vrijgevig naar elkaar zijn. Door middel van meditatie en studie kunnen wij dat bereiken.

Willen wij niet allemaal een wereld waarin wij als mensen vriendelijk zijn voor onszelf, voor elkaar, voor dieren en voor de natuur? Bij Shambhala Leiden kunt zich daarin oefenen.

We nodigen je van harte uit om een keer te komen kennismaken. Hieronder geven we je de praktische informatie over ons centrum.

Meditatiebeoefening begint met gaan zitten en met de benen gekruist op de grond plaats te nemen. Je begint te voelen dat door simpelweg aanwezig te zijn, je leven werkbaar en zelfs prachtig kan worden.

Chögyam Trungpa, Stichter van de Shambhala Traditie

Leren mediteren

Wij bieden je wekelijks vaste momenten om bij ons te komen mediteren:

  • Woensdagochtend van 9:00-11:00 uur
  • Donderdagavond van 20:00-21:30 uur
  • NB: Donderdag 22 september geen meditatie!

Deze avonden en ochtenden zijn vrij toegankelijk voor iedereen.

Jongeren

Speciaal voor jongeren tot ca. 35 jaar is er meditatie iedere 2e en 4e maandag van de maand van 20:00 uur – 21:30 uur.  Kijk voor het actuele programma op de Facebook-pagina.

Overige activiteiten

We organiseren het hele jaar door meditatiecursussen en weekendprogramma’s, waaronder de gestructureerde studie en trainingscyclus de Weg van Shambhala. Het volledige programma staat in de agenda.

Drie meditators in Leiden
Meditatieruimte Shambhala Leiden

Het programma in de agenda

Wij organiseren wekelijks, meerdere evenementen en activiteiten.

Contactgegevens

Geversstraat 48
2342 AB Oegstgeest
Telefoon: 06 21185927
[email protected]

Op de hoogte blijven

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze activiteiten? Stuur een mailtje naar [email protected]
Of volg Shambhala Leiden op Facebook of Instagram.

De agendaknop opent de Shambhala Leiden agenda in ICS-formaat. Als je deze kalender toevoegt dan heb je altijd de laatste informatie over onze programma’s en activiteiten bij de hand.