Open avond

Amsterdam/smcs-schrijnruimte-1024.jpg
Datum:
maandag 24 oktober 2022 (19:30 -22:00)
Plaats:
Grote schrijnruimte
Lerares : Inez de Munnik
Elke maandag - Met meditatie, meditatie-instructie, lezing/workshop en afsluitende gezelligheid. Deze keer met onderwerp: “Vrede in praktijk brengen in oorlogstijden. Kan dat?”

Oorlog en vrede beginnen in ons eigen hart. Vaak laten we ons hart ongemerkt ongevoelig worden.
We beginnen soms op allerlei manieren een kleine oorlog, door vooroordeel, of alleen maar als we ons ongemakkelijk voelen, door haat soms; daardoor verhardt ons hart.
We willen ons ongemak verzachten, maar we raken gespannen en sluiten ons af voor onze wereld door fouten bij anderen te zoeken. Alle fouten en al het ongeluk is buiten ons.
Maar als we ons realiseren dat alles steeds verandert, ook onze omgeving, dan kunnen we eigenlijk weten dat veel van die kwaaien buiten ons nogal schimmig zijn, en dat het niks oplost als we de anderen maar steeds aanwijzen als boosdoeners.
Dus de vraag is: zijn er manieren om dit ongemak uit te houden en er misschien zelfs in te rusten? is het mogelijk om ondanks al die onrust, beroering en tumult in onze wereld, vrede in praktijk te brengen?
Dat willen we op deze avond onderzoeken.

Alle leeftijden, vormen en maten zijn van harte welkom, of je nu voor het eerst binnenstapt, of al jaren langskomt. De toegang is gratis, donaties zijn van harte welkom. Er zijn altijd meditatie-instructeurs aanwezig voor instructie en vragen. 

19:30 – 20:30   gratis meditatie-instructie door erkende instructeur, zit- en loopmeditatie, open inloop
20:30 – 21:15    steeds wisselende lezing over meditatie, mogelijkheid vragen te stellen
21:15 – 22:00    open uitwisseling met koffie en thee