Open meditatieavond en contemplatie (online)

___contemplatie.png
Datum:
woensdag 19 oktober 2022 (19:45 -21:30)
Plaats:
Shambhala Meditatie Groep Bussum
Open meditatieavond met contemplatie, inloggen vanaf 19:40 uur. Start om 19:45 uur. Opgave ([email protected]) is noodzakelijk om de Zoomlink te ontvangen.

We beoefenen Shamatha-meditatie en contemplatie. Er is gelegenheid voor onderlinge uitwisseling.

Bij Shamatha-meditatie – ‘in vrede verkeren’ trainen we onze geest in stabiliteit, helderheid en kracht.

De meditatie, waarbij we de adem gebruiken, is ontwikkeld in de boeddhistische traditie. We leren door stil te zitten en bij onze adem te blijven onze geest te trainen. Dit kan stabiliteit, vrede, helderheid en een eenvoudig gevoel van vreugde brengen. Door de beweging van de geest te leren kennen ontwikkelen we het vermogen om met de geest om te gaan en ervoor te zorgen.

Tijdens contemplatie richten we onze geest op woorden als object van meditatie, waarna we beelden en ideeën voor de geest halen als inspiratie om bij de betekenis achter de woorden terecht te komen. Doel van onze contemplaties is om te leren zien hoe het karmische net van verwarring door onze eigen geest gemaakt wordt. Door onze hachelijke situatie onder ogen te zien verlangen we ernaar te ontwaken naar dieper inzicht. Dit is de eerste stap op het Pad van bevrijding.

Op de avonden bij Shambhala Meditatie Groep Bussum kan je ‘gewoon’ komen mediteren. Ook kan je, als je belangstelling hebt, kennis nemen van en deel nemen aan het Shambhala boeddhistische pad.

Als je voor de eerste keer wilt komen mail vooraf even naar [email protected] zodat we een afspraak met je kunnen maken voor een kennismakingsgesprek. Je krijgt dan onder andere uitleg over hoe meditatie bij ons in zijn werk gaat en wat praktische informatie.

De bijeenkomst is gratis. Als je voor- of achteraf  een hartegift wilt doen kan dat aan: Shambhala Studiegroep Bussum         NL51 TRIO 0390 1261 36           onder vermelding van  “Hartegift Meditatie Bussum 19-10-2022”