Laatste live meditatievond in de Bremstraat

__Lotus.png
Datum:
woensdag 29 juni 2022 (19:45 -21:30)
Plaats:
Shambhala Meditatie Groep Bussum
Laatste open (live) meditatieavond in de Bremstraat 3, inloop vanaf 19:30 uur. Je bent van harte welkom in Bussum!

Deze afsluitende avond beoefenen we Shamatha-meditatie, doen we een Lhasang en houden we een "talking circle". Na bijna 25 jaar sluiten we noodgedwongen een tijdperk van onze Shambhala Meditatiegroep in Bussum af. We nemen afscheid en maken een nieuw begin: verdriet en tegelijkertijd vreugde. Per 1 juli is de huur opgezegd omdat er een verbouwing plaats gaat vinden. In het najaar hervatten we onze beoefening online.

Met Shamatha-meditatie trainen we onze geest in stabiliteit, helderheid en kracht.

Deze oefening, waarbij we de adem gebruiken, is ontwikkeld in de boeddhistische traditie. We leren door stil te zitten en onze geest te trainen om bij de adem te blijven. Door gedachten te erkennen, herkennen we de beweging van de geest, de wildheid van de verwarde geest. Op de avonden bij Shambhala Meditatie Groep Bussum kan je ‘gewoon’ komen mediteren. Ook kan je, als je belangstelling hebt, kennis nemen van en deelnemen aan het Shambhala boeddhistische pad.

Als je voor de eerste keer wilt komen mail vooraf even naar [email protected] zodat we een afspraak met je kunnen maken voor een kennismakingsgesprek. Je krijgt dan onder andere uitleg over hoe meditatie bij ons in zijn werk gaat en wat praktische informatie.

De bijeenkomst is gratis. Als je voor- of achteraf  een hartegift wilt doen kan dat aan: Shambhala Studiegroep Bussum         NL51 TRIO 0390 1261 36           onder vermelding van  “Hartegift Meditatie Bussum 29-6-2022”