Sadhana van Mahamoedra LIFE en ONLINE

Amsterdam/_dorje_trollo_large.jpg
Datum:
donderdag 10 februari 2022 (20:00 -21:00)
Plaats:
Grote schrijnruimte
Coördinator : Hans Zwart
Contactpersoon : Hans Zwart
Solidariteitprijs : 10
De Sadhana van Mahamudra is een buitengewone poëtische meditatietekst die op prachtige en krachtige wijze de essentie toont van de wijsheids-traditie van de Vidyadhara Chögyam Trungpa Rinpoche. ONLINE en LIFE max 7 deelnemers

ZOOM LINK ONDERAAN! 

De Sadhana van Mahamudra is een buitengewone poëtische meditatietekst die op prachtige en krachtige wijze de essentie toont van de wijsheids-traditie van de Vidyadhara Chögyam Trungpa Rinpoche. De tekst geschreven in traditionele stijl richt zich op de kern van ons probleem in het westen: Materialisme zonder visie.  Er valt veel over te zeggen, maar de beste ingang gewoon mee te doen met deze beoefening die normaal alleen toegankelijk is na jaren training.

 

Chögyam Trungpa Rinpoche schreef deze tekst een halve eeuw geleden, niet lang nadat hij met westerse studenten begon te werken. Het is geïnspireerd door Padmasambhava (ook bekend als Guru Rinpoche), een Indiase leraar en yogi die een belangrijke rol speelde bij het brengen van de boeddhadharma naar Tibet. De Sadhana is een terma, een lering die Goeroe Rinpoche op magische wijze verborgen hield voor een toekomstige tijd waarin het nodig zou kunnen zijn, en het werd ontdekt door Chögyam Trungpa in onze eigen tijd, waarin het inderdaad hard nodig is.

De Sadhana onderstreept de diepe eenvoud van de dharma zoals die zowel door de Kagyu-Mahamudra als de Nyingma-Dzogchen traditie van het Tibetaans boeddhisme wordt gepresenteerd. Het richt zich rechtstreeks tegen het spirituele materialisme, machtsmisbruik en de degeneratie van de praktijk die het boeddhisme in Tibet hebben gecompromitteerd en dat ook in het Westen dreigen te doen. Het helpt beoefenaars een middenweg te bewandelen tussen de uitersten van leeg intellectualisme en blinde toewijding.

Nogmaals, eerst doen en er dan pas over lezen is het beste advies. Als dat niet lukt is er genoeg op het internet te vinden! :  https://www.chronicleproject.com/historical-comments-on-the-sadhana-of-mahamudra/

 

ONLINE MEEDOEN: https://zoom.us/j/8524181916?pwd=Tmg3eG9xbXRmbytQN0QwMUE0WkliZz09
Meeting ID: 8524181916
Wachtwoord: 843769
Alleen inbellen kan ook: +31 20 794 0854 (hou meeting ID bij de hand)