Open meditatieavond en dharma studie (online)

__Meditatie.png
Datum:
woensdag 26 januari 2022 (19:45 -21:15)
Plaats:
Shambhala Meditatie Groep Bussum
Coördinator : Edward Steenhuisen
Contactpersoon : Edward Steenhuisen
Open meditatieavond en dharma studie, inloggen vanaf 19:40 uur. Start om 19:45 uur. Opgave is noodzakelijk om de Zoomlink te ontvangen.

We beoefenen Shamatha-meditatie en een van de studenten geeft een korte inleiding en samenvatting van hoofdstuk 19 uit het boek JE GEEST ALS BONDGENOOT van Sakyong Mipham Rinpoche. We raden aan om thuis vooraf het hoofdstuk te lezen. Het vooraf bestuderen van het hoofdstuk is behulpzaam maar niet noodzakelijk. Er is gelegenheid voor onderlinge uitwisseling.

Deze avond beoefenen we Shamatha-meditatie. we trainen onze geest in stabiliteit, helderheid en kracht.

Deze oefening, waarbij we de adem gebruiken, is ontwikkeld in de boeddhistische traditie. We leren door stil te zitten en onze geest te trainen om bij de adem te blijven. Door gedachten te erkennen, herkennen we de beweging van de geest, de wildheid van de verwarde geest. Op de avonden bij Shambhala Meditatie Groep Bussum kan je ‘gewoon’ komen mediteren. Ook kan je, als je belangstelling hebt, kennis nemen van en deel te nemen aan het Shambhala boeddhistische pad.

Als je voor de eerste keer wilt komen mail vooraf even naar [email protected] zodat we een afspraak met je kunnen maken voor een kennismakingsgesprek. Je krijgt dan onder andere uitleg over hoe meditatie bij ons in zijn werk gaat en wat praktische informatie.

De bijeenkomst is gratis. Als je voor- of achteraf  een hartegift wilt doen kan dat aan: Shambhala Studiegroep Bussum         NL51 TRIO 0390 1261 36           onder vermelding van  “Hartegift Meditatie Bussum 26-1-2022”