Open meditatieavond en dharma studie (online)

__Meditatie.png
Datum:
woensdag 15 december 2021 (19:45 -21:15)
Plaats:
Shambhala Meditatie Groep Bussum
COORDINATORS : Alexandra de Jong & Edward Steenhuisen
Contactpersoon : Edward Steenhuisen
Open meditatie avond met dharma studie, iedereen is van harte welkom. Inloggen vanaf 19:40 uur, start om 19:45 uur. Opgave is noodzakelijk om de Zoomlink te ontvangen.

Kom met meditatie in het huidige moment en kom erachter: van niets is er zoveel als van tijd. Ontdek de voordelen van meditatie!

We beoefenen Shamatha-meditatie en een van de studenten geeft een korte inleiding en samenvatting van hoofdstuk 17 uit het boek JE GEEST ALS BONDGENOOT van Sakyong Mipham Rinpoche. We raden aan om thuis vooraf het hoofdstuk te lezen. Er is gelegenheid voor onderlinge uitwisseling.

Deze avond beoefenen we Shamatha-meditatie. We beoefenen vanavond Shamatha-meditatie. Bij Shamatha-meditatie – ‘in vrede verkeren’ trainen we onze geest in stabiliteit, helderheid en kracht.

Deze oefening, waarbij we de adem gebruiken, is ontwikkeld in de boeddhistische traditie. We leren door stil te zitten en onze geest te trainen om bij de adem te blijven. Door gedachten te erkennen, herkennen we de beweging van de geest, de wildheid van de verwarde geest. Op de avonden bij Shambhala Meditatie Groep Bussum kan je ‘gewoon’ komen mediteren. Ook kan je, als je belangstelling hebt, kennis nemen van en deel te nemen aan het Shambhala boeddhistische pad.

Als je voor de eerste keer wilt komen mail vooraf even naar [email protected] zodat we een afspraak met je kunnen maken voor een kennismakingsgesprek. Je krijgt dan onder andere uitleg over hoe meditatie bij ons in zijn werk gaat en wat praktische informatie.

De bijeenkomst is gratis. Als je voor- of achteraf  een hartegift wilt doen kan dat aan: Shambhala Studiegroep Bussum         NL51 TRIO 0390 1261 36           onder vermelding van  “Hartegift Meditatie Bussum 15-12-2021”