Shambhala Training II: De Geboorte van de Krijger

Brasil/lotus_lilas.png
Datum:
zaterdag 29 januari 2022 (09:00 -17:00)
zondag 30 januari 2022 (09:00 -17:00)
Plaats:
Shambhala Meditatie Centrum Arnhem
Leraren : Jeroen Haverkamp & Hans Oud
Coördinator : Shambhala Arnhem
Contactpersoon : Shambhala Arnhem
Deelnameprijs : 160
Ledenprijs : 100
Solidariteitprijs : 200
Herhalers/Jongeren/Minima : 65
'De geboorte van de krijger' is het tweede weekeinde in de training 'Het Hart van Krijgerschap'

Shambhala Training weekend 2, De Geboorte van de Krijger, is open voor iedereen die het eerste weekend, De Kunst van het Menszijn, deed. Ook zij die dit weekeinde willen herhalen zijn van harte welkom.

Shambhala Training, ontwikkeld door Chögyam Trungpa in 1976, biedt onderricht dat gebaseerd is op de visie dat ieder mens een natuurlijke bron van aangeboren wakkerheid heeft die we kunnen ontdekken, cultiveren en uitdrukken in ons leven. Deze training heet "Het Hart van Krijgerschap" en bestaat uit vijf weekendprogramma's die meditatietraining en -oefening, lezingen door ervaren instructeurs, persoonlijke interviews en groepsdiscussies omvatten.
 
Weekeinden I-V bieden een sterke basis in meditatiebeoefening van mindfulness-awareness , waarbij de nadruk wordt gelegd op de ontwikkeling van echtheid, zelfvertrouwen, humor en waardigheid binnen de complexiteit van het dagelijks leven. De training is geschikt voor zowel beginnende als ervaren meditators. 
 
Dit tweede weekend verdiept de discipline van meditatiebeoefening. We leren werken met de hindernissen die opkomen, terwijl onze meditatiebeoefening zich ontwikkelt. Ook verkennen we hoe aangeleerde denk- en ervaringspatronen onze waarneming verhinderen. Zij verduisteren de rauwe, schitterende werkelijkheid waarin we leven. Daarmee missen we tegelijk onze eigen waarachtigheid en de zachtheid waarmee we ons in de wereld kunnen bewegen. Tot slot leren we omgaan met de angst die opkomt zodra we ons losmaken van deze gewoontepatronen.