Het Open Veld van de Ervaring

open-veld-500.jpg
Datum:
donderdag 5 augustus 2021 (18:00 -21:00)
vrijdag 6 augustus 2021 (10:00 -18:00)
zaterdag 7 augustus 2021 (10:00 -18:00)
zondag 8 augustus 2021 (10:00 -12:00)
Plaats:
Amsterdam
Leraar : Acharya Han de Wit
De jaarlijkse retraite met Han de Wit op het prachtige landgoed de Kieftskamp

Vorig jaar augustus zijn er fijne meditatie dagen geweest op het landgoed De Kieftskamp onder leiding van Han de Wit. De meeste deelnemers waren erg enthousiast en hoopten dat er een vervolg zou komen. Dit kunnen we nu bevestigen. Van 5 t/m 8 augustus 2021 wordt er opnieuw een retraite georganiseerd met Han de Wit.

Van harte willen we iedereen hiervoor uitnodigen. Zowel de deelnemers van het vorige jaar als alle anderen die hier belangstelling voor hebben. Er kunnen 28 deelnemers geplaatst worden. Uit ervaring weten we dat er veel belangstelling voor is en over het algemeen zijn deze retraites snel vol.

Deze driedaagse retraite wordt geleid door Han de Wit en is bedoeld voor mensen die hun huidige meditatie beoefening willen verdiepen door hun inzicht in de klassieke Mahāyāna-visie van de Boeddha te verbreden. Daartoe zullen we gebruik maken van zijn boek Het open veld van de ervaring - de Boeddha over inzicht, compassie en levensgeluk.

Han is een van de vroege studenten van Chögyam Trungpa Rinpoche, die hem opleidde en in 1976 machtigt om meditatie- en Dharma-onderricht te geven. Hij is verbonden aan Shambhala International. Binnen die organisatie werd hij door Sakyong Mipham Rinpoche in 2000 aangesteld als Acharya, een senior leraar met speciale bevoegdheden.

Als wetenschapper verwierf dr. Han F. de Wit internationale bekendheid met zijn onderzoek naar de psychologische inzichten, die in spirituele tradities te vinden zijn. Dat leidde tot een nieuwe vorm van psychologie: de contemplatieve psychologie. Zie De verborgen bloei – over de psychologische achtergronden van spiritualiteit (12de druk), dat onlangs verscheen in de Verenigde Staten onder de titel The Great Within.

Er zal elke dag naast de zit- en loopmeditatie een uitwisseling met Han plaatsvinden. Op vrijdag en zaterdag zal Han iedere dag twee lezingen geven. Ook is er gelegenheid voor een persoonlijk gesprek.

Thema van deze bijeenkomst

Het open veld van de ervaring

Volgens de Boeddha bepaalt onze visie op ons bestaan hoe we met ons leven omgaan. Wanneer onze visie door egocentrisme beheerst wordt, versmalt ons natuurlijke verlangen naar geluk zich tot het nastreven van eigenbelang. En dit streven wekt onzekerheid en levensangst. De Boeddha vond een weg die ons van dit egocentrisme bevrijdt en ons leert om met onverschrokken zachtmoedigheid te verkeren in het open veld van de ervaring.

Praktisch

De locatie is het prachtige landgoed de Kieftskamp, www.kieftskamp.nl

Kosten 300 euro inclusief ontbijt, lunch en diner. De maaltijden zijn vegetarisch bereid.

Er zijn een aantal, maar niet voldoende kamers beschikbaar in het gebouw. Wel zijn er mooie kampeerplekken in de boomgaard. Voor de mensen die in de buurt wonen is het natuurlijk ook mogelijk om thuis te slapen. Na opgave zal de dagindeling en andere informatie worden toegestuurd.

Registratie

Opgave is mogelijk bij:

Louise Kleinherenbrink ([email protected], 06 2386 0811)
Kaoutar Beni Driss ([email protected], 06 1736 0026)