ONLINE: open meditatieavond

_______Mediteren_kun_je_leren_met_tekst.png
Datum:
woensdag 5 mei 2021 (19:45 -21:15)
Plaats:
Shambhala Meditatie Groep Bussum
Coördinator : Alexandra de Jong
Contactpersoon : Alexandra de Jong
Open meditatieavond: inloggen vanaf 19:40 uur, start om 19:45 uur. Opgave is noodzakelijk om de Zoomlink te ontvangen. Iedereen is van harte welkom.

Deze avond beoefenen we Shamatha-meditatie. Aan het eind van de avond is er gelegenheid voor onderlinge uitwisseling. Het achtste hoofdstuk van het boek ‘Je geest als bondgenoot’ van Sakyong Mipham vormt de inspiratie voor het gesprek en uitwisseling over Shamatha-meditatie. Bij Shamatha-meditatie – ‘in vrede verkeren’ trainen we onze geest in stabiliteit, helderheid en kracht. Dankzij deze meest fundamentele vorm van zitmeditatie ontdekken we dat we in vrede kunnen verkeren. Onze natuurlijke vrede kennen is de basis voor elk spiritueel pad – het begin en de basis voor iedereen die moedig genoeg is om echt geluk te zoeken.

De adem is een mechanisme dat we gebruiken voor de beoefening van het gronden van onze geest in het huidige moment. Door stil te zitten en onze geest te trainen om bij de adem te blijven, begint het van de hak op de tak springen van onze gedachten af te nemen. Door gedachten te erkennen, herkennen we de beweging van onze geest, de wildheid van de verwarde geest. We ontdekken van moment tot moment wie we zijn. Geraakt in het hart, opent elk gevoel deuren: we weten wat anderen voelen, en zien onze kwaliteiten.

Deze oefening is ontwikkeld in de boeddhistische traditie. Op de avonden bij Shambhala Meditatie Groep Bussum kan je ‘gewoon’ komen mediteren. Ook kan je, als je belangstelling hebt, kennis nemen van en deel te nemen aan het Shambhala boeddhistische pad. Er is een kleine bibliotheek en er is steeds iemand aanwezig die je kan informeren.

Als je voor de eerste keer wilt komen mail vooraf even naar [email protected] zodat we een afspraak met je kunnen maken voor een kennismakingsgesprek. Je krijgt dan onder andere uitleg over hoe meditatie bij ons in zijn werk gaat en wat praktische informatie.

Geef jezelf op voor deelname door een mail te sturen naar Alexandra de Jong, coördinator groep Bussum: [email protected] Je ontvangt dan voor het begin van de avond de Zoomlink

De bijeenkomst is gratis. Als je voor- of achteraf  een hartegift wilt doen kan dat aan: Shambhala Studiegroep Bussum         NL51 TRIO 0390 1261 36           onder vermelding van  “Hartegift Meditatie Bussum 5-5-2021”