Open meditatie tweede en vierde maandagavond van de maand

meditation/shambhala-meditation.jpg
Datum:
maandag 22 februari 2021 (19:45 -21:30)
Plaats:
Shambhala Meditatie Groep Deventer
Coördinator : Fred van Welsem
WELKOM bij onze open meditatieavonden voor beginners en gevorderden.

VANWEGE CORONA IS REGISTRATIE NOODZAKELIJK. DANK VOOR JE BEGRIP.
WE DOEN OM DIE REDEN OP DIT MOMENT OOK GEEN THEE VOORAF EN WE HOUDEN DE AVONDEN KORTER. WEL KAN JE ACHTERAF MET EEN KOPJE THEE NOG WAT NAPRATEN.

On line
Het is een onzekere tijd. Misschien doe je liever via zoom mee. Meldt dat dan bij je registratie, dan krijg je een zoomlink toe gestuurd.
Ook als er zich meer mensen registreren dan we kunnen herbergen, wordt je de mogelijkheid geboden om per zoom mee te doen.

Op deze avonden is iedereen welkom. Er is vrijwel altijd meditatie-instructeur aanwezig om instructie te geven aan wie daar behoefte aan heeft. Als je voor de eerste keer komt, kom dan om 19.45 uur zodat iemand je wegwijs kan maken.

De toegang is gratis. Een donatie wordt op prijs gesteld.

19.45 – 20.00 Inloop en thee
20.00– 21.00 Zit- en loopmeditatie in de meditatieruimte
Na afloop is er gelegenheid tot napraten met thee.

T.G. Gibsonstraat 33
7411 RP Deventer

Mediteren in een groep kan je op verschillende manieren helpen. Het kan je bijvoorbeeld helpen duidelijker richtlijnen te vinden over hoe je kunt mediteren. Het kan je helpen je motivatie te versterken om ook thuis meer te gaan mediteren. Het kan een opstapje zijn om je  meer te verdiepen in wat er te leren valt rondom meditatie. Misschien past het bij je een Shambhalacursus te gaan doen om meer te weten te komen over meditatie en er een diepere ervaring mee te krijgen.

De open meditatieavonden zijn vrij toegankelijk voor iedereen. Je kunt in de groep komen mediteren en vooraf, vanaf 19.45 uur en/of achteraf, met andere deelnemers praten over (wat raakt aan de) meditatie. Maar dat hoeft natuurlijk niet.

Kom je voor het eerst?

Meldt dat dan even bij je registratie. Je doet er dan goed aan iets om 19.45 uur aanwezig te zijn. Iemand met ruime meditatie-ervaring, zal je dan uitnodigen voor een kennismakingsgesprekje en een uitleg geven over de manier waarop er bij Shambhala wordt gemediteerd.

Wat gaan we doen?

De open avonden worden ingevuld met  twee blokjes van zitmeditatie, afgewisseld met loopmeditatie en soms een geleide meditatie of praatje. Omdat er vrije inloop is, kan je ook eerder weggaan dan de formele eindtijd.

Toegang is gratis. Een donatie is altijd welkom. Er staat daarvoor een "dana-doos" op de trap. ("dana'"betekent "vrijgevigheid")