Open meditatie avond met contemplatie

_contemplatie.png
Datum:
woensdag 16 september 2020 (19:45 -21:15)
Plaats:
Shambhala Meditatie Groep Bussum
Open meditatie avond met contemplatie, inloop vanaf 19:30 uur. De meditatie is gratis en toegankelijk voor iedereen. Je bent van harte welkom op de Bremstraat 3 in Bussum!

Als je voor de eerste keer wilt komen mail vooraf even naar [email protected] zodat we een afspraak met je kunnen maken voor een kennismakingsgesprek. Je krijgt dan ondermeer uitleg over hoe de meditatie bij ons in zijn werk gaat en wat praktische informatie.

Op deze meditatie avond beginnen we met de basisoefening van Shamatha meditatie, waarbij we de adem volgen. Deze oefening is ontwikkeld in de boeddhistische traditie en is gebaseerd op het ontwikkelen van het kennen van nuheid. We leren ons minder te laten afleiden en flexibeler om te gaan met onze geest.

Bij contemplatie gebruiken we woorden als object van meditatie en gaan er steeds naar terug als afleidingen zich voordoen. Op deze avond doen we begeleide meditatie waarbij we de betekenis van de woorden in de meditatie tot ons door laten dringen en erin rusten. We laten de woorden wegvallen terwijl de betekenis ervan tot ons doordringt en maken onszelf vertrouwd met de betekenis als directe ervaring. Dit geeft ons de mogelijkheid de ervaring in ons hart te plaatsen, de kwaliteiten van je visie te voorschijn te roepen wanneer je maar wilt en je te gedragen naar de visie van je contemplatie.