Open meditatie avond met hartsoetra

_hartsoetra.jpg
Datum:
woensdag 9 september 2020 (19:45 -21:15)
Plaats:
Shambhala Meditatie Groep Bussum
Open meditatie avond met hartsoetra recitatie, inloop vanaf 19:30 uur. De meditatie is gratis en toegankelijk voor iedereen. Je bent van harte welkom op de Bremstraat 3 in Bussum!

Als je voor de eerste keer wilt komen mail vooraf even naar [email protected] zodat we een afspraak met je kunnen maken voor een kennismakingsgesprek. Je krijgt dan ondermeer uitleg over hoe de meditatie bij ons in zijn werk gaat en wat praktische informatie.

Deze open meditatie avond beginnen we met het reciteren van de Hartssoetra. Deze soetra is een van de bekendste en kortste Mahayanasoetra’s. Het is een lering over shunyata: niet zijn, leegte, afwezigheid van dualiteit en conceptualisatie. Deelname is uiteraard ook mogelijk door alleen te luisteren en te mediteren.

Na de meditatie kun je een kopje thee blijven drinken en gebruik maken van onze bibliotheek. De meditatie die we beoefenen is Shamatha meditatie, waarbij we de adem volgen. De oefening is ontwikkeld in de boeddhistische traditie en is gebaseerd op het ontwikkelen van het kennen van nuheid. We leren ons minder te laten afleiden en flexibeler om te gaan met onze geest.