Online via Zoom: meditatie en contemplatie

contemplatie.png
Datum:
woensdag 17 juni 2020 (20:00 -21:30)
Plaats:
Shambhala Meditatie Groep Bussum
(inloggen vanaf 19:45 uur)

Op deze meditatie avond beginnen we met de basisoefening van Shamatha meditatie, waarbij we de adem volgen. Deze oefening is ontwikkeld in de boeddhistische traditie en is gebaseerd op het ontwikkelen van het kennen van nuheid. We leren ons minder te laten afleiden en flexibeler om te gaan met onze geest.

Bij contemplatie gebruiken we woorden als object van meditatie en gaan er steeds naar terug als afleidingen zich voordoen. Op deze avond doen we begeleide meditatie waarbij we de betekenis van de woorden in de meditatie tot ons door laten dringen en erin rusten. Het onderwerp van deze avond is 'compassie'. We laten de woorden wegvallen terwijl de betekenis ervan tot ons doordringt en maken onszelf vertrouwd met de betekenis als directe ervaring. Dit geeft ons de mogelijkheid de ervaring in ons hart te plaatsen, de kwaliteiten van je visie te voorschijn te roepen wanneer je maar wilt en je te gedragen naar de visie van je contemplatie.

Mocht je mee willen doen dan kun je je aanmelden bij [email protected] De dag tevoren sturen wij jou de link om in te loggen en eventueel aanvullende informatie toe.