Online via Zoom: meditatie en tonglen

_Tonglen.jpg
Datum:
woensdag 17 juni 2020 (20:00 -21:30)
Plaats:
Shambhala Meditatie Groep Bussum
(inloggen vanaf 19:45 uur)

Deze avond beginnen we met de basisoefening van Shamatha meditatie, waarbij we de adem volgen. De oefening is ontwikkeld in de boeddhistische traditie en is gebaseerd op het ontwikkelen van het kennen van nuheid. We leren ons minder te laten afleiden en flexibeler om te gaan met onze geest.

Tonglen is Tibetaans voor ‘geven en nemen’ (of ‘verzenden en ontvangen’) en is van oorsprong een boeddhistische oefening om met de essentie van ons mens-zijn in contact te komen. De beoefening van tonglen is een krachtig middel om ons mededogen verder te ontwikkelen en te versterken. Het maakt dat we ons niet meer hoeven af te weren tegen de pijn en het lijden van onszelf en een ander. We leren ons hart te openen en onszelf toe te staan de pijn en het lijden te voelen. Hierdoor verzachten we en voelen we wat er echt aan de hand is. In de oefening trainen we onszelf om het lijden van anderen op te nemen en het goede, het geluk, weg te geven.

Mocht je mee willen doen dan kun je je aanmelden bij [email protected] De dag tevoren sturern wij jou de link om in te loggen en eventueel aanvullende informatie toe.