Shambhaladag viering - Afscheid, nieuwe start en verbinding

Leiden/Schermafbeelding_2019-12-26_om_12.21.55.png
Datum:
zondag 23 februari 2020 (15:00 -17:30)
Plaats:
Shambhala Meditatie Centrum Arnhem
Coördinator : Diederik Prakke
We nodigen iedereen uit voor het vieren van Shambhaladag. Nog meer dan anderen jaren doen we dit met een geraakt hart, omdat een heel aantal intieme vrienden onze Arnhemse sangha verlieten. We hopen op een dag van verbinding.

Het is een bijzondere jaar geweest. Met name onze donderdagavonden waren een juweel: steeds opnieuw mochten we eenmalig of meermaals nieuwe bezoekers verwelkomen, die onze plek aan de Rijn veelal net zo waarderden als wijzelf. Tegelijk hebben meer dan een handvol getrouwe leden besloten onze sangha te verlaten, de meesten omdat de wijfelende en soms wringende koers van Shambhala hen opbreekt. Dat raakt diep, zowel hen die hun levensreis elders vervolgen als ons die blijven. 

Op zondag 23 februari willen we Shambhaladag vieren met het frisse, bloedende hart dat we nu zo goed kunnen voelen. Iedereen is meer dan van harte welkom - zij die vertrokken of op het punt staan te vertrekken, zij die verbonden blijven als bezoekers, vrienden of leden, en alle kennissen, familieleden, vrienden en (zeurende) kinderen die met een van ons mee willen komen.

Volgens de Tibetaans Boeddhistische kalender stappen we het jaar van de IJzeren Muis of Rat binnen. Deze middag biedt een ruimte om samen meditatie te beoefenen, terug te kijken op het afgelopen jaar, en om met een schone lei de toekomst in te stappen. Na de bijeenkomst in de schrijnruimte delen we drinken en snacks en vieren onze optocht door de tijd en onze verbondenheid omdat we allemaal mensen zijn.

Programma

15.00     Inloop

15.15     Verjaardags sadhana een meditatie beoefening met een korte tekst
              Teruggeven van geloften
(voor aftredende functionarissen en voor leden die terugtreden, voor zover die dat willen)
              Gelofte nemen (voor de nieuwe directeur)
              Jaar-reflecties van ieder in het bestuur
              I-Ching lezing voor het komende jaar

16.30     Feestelijke borrel met hapjes die iedereen die wil meebrengt
               Gedichten of andere vormen om afscheid en verbinding te vieren (je bent van harte uitgenodigd iets voor te bereiden of spontaan de vloer te nemen)

17.30     Opruimen

 

Erg fijn als je je vooraf registreert, zodat we een indruk hebben van hoeveel mensen we mogen verwachten.