Sebo Ebbens boek presentatie: Goed leven en sterven in boeddhistisch perspectief

Arnhem/Sebo_Ebbens_boek.jpg
Datum:
vrijdag 6 maart 2020 (20:00 -21:30)
Plaats:
Shambhala Meditatie Centrum Arnhem
Coördinator : Diederik Prakke
Contactpersoon : Diederik Prakke
Hoe kunnen we omgaan met de grotere en kleinere overgangen in ons leven? In het bijzonder de allergrootste overgang - die naar ons sterven?!

Schrijver en boeddhistische leraar Sebo Ebbens zal op vrijdagavond 6 maart zijn nieuwe boek presenteren: ‘Op de golven van geboorte en dood. Goed leven en sterven in boeddhistisch perspectief’, dat in juli 2019 bij uitgeverij Asoka verscheen.

Hoe kunnen we omgaan met de grotere en kleinere overgangen in ons leven? In het bijzonder de allergrootste overgang - die naar ons sterven?! Als we laten doordringen dat ons leven eindig is, zullen we meer aandacht besteden het vergroten van de kwaliteit van ons leven. Eén van de belangrijkste manieren om de kwaliteit van ons leven te vergroten is aandacht te besteden aan onze geest: ons denken, ons voelen en ons weten.

Over deze onderwerpen is in het Tibetaans boeddhisme veel nagedacht en geschreven. Dit gedachtegoed is in het Westen bekend geworden door de verschillende vertalingen en bewerkingen van het Tibetaanse Dodenboek, die de laatste 50 jaar beschikbaar zijn gekomen.

Sebo Ebbens vertaalt de inzichten uit dit Dodenboek in toegankelijke, hedendaagse Nederlandse begrippen. Bij zijn boek heeft Sebo tevens een website ontwikkeld die zowel het boek ondersteunt als discussies rond leven en sterven aanzwengelt - zie https://goedlevenensterven.nl. 

Na een inleiding door Sebo zal er uitwisseling en gesprek plaatsvinden. Voor belangstellenden is het boek die avond te koop (het boek kost die avond E 20,-). De avond zelf is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Om een goede indruk te krijgen hoeveel mensen we mogen verwelkomen, gelieve je vooraf aan te melden via deze website.

Inloop (thee) vanaf 19.30 uur, start van het programma: 20 uur.