Mamo's (dag 8)

Amsterdam/MAMO-chant-image.png
Datum:
donderdag 20 februari 2020 (19:30 -20:30)
Plaats:
Tantraschrijnruimte
Mamo’s: een boeddhistische beoefening vanaf 10 dagen voor Shambhala-dag, die de negatieve energie die zich ophoopt aan het eind van het jaar zuivert. Een traditionele vajrayana-beoefening waar bij uitzondering iedereen welkom is.

 

 

Om het nieuwe jaar met een schone lei te kunnen beginnen is het goed om de obstakels die zich in het oude jaar hebben opgehoopt te weg te vagen. Traditioneel vragen we daarom in de laatste 10 dagen van het oude jaar aan de Mamo’s om de toorn te laten varen die is opgeroepen door allerlei misstappen in het afgelopen jaar. 

De Mamo's zijn (vaak vrouwelijke) gramstorige energieën die met het beschermersprincipe in verband staan. Ze worden beschreven in de tekst waarin ze zullen worden aangeroepen en die elke avond een aantal malen gereciteerd zal worden. Meer over de Mamo's vindt u via deze link.

Het is belangrijk om in deze moeilijke tijden veel aandacht te besteden aan de Mamo’s. In die periode vindt de Mamo-beoefening elke avond plaats tussen 19:30 en 20:30 in de tuinkamer. Voor niet-vajrayana studenten een uitgelezen kans om kennis te maken met de energie van vajrayana-beoefening. 

Toegankelijk voor iedereen. Je bent van harte uitgenodigd om deel te nemen. Geen kosten. 
Registratie is niet nodig.