Oogst van Vrede

autumn-harvest.png
Datum:
maandag 23 september 2019 (18:30 -22:00)
Plaats:
Shambhala Meditatie Groep Deventer
Contactpersoon : Fred van Welsem
Vier keer per jaar vieren we het overgaan van de seizoenen, Bij het begin van de herfst vieren de oogst met een gezamenlijk drankje en hapje.

Op deze avond vieren we onze gemeenschap, onze sangha. We mediteren samen, maar nemen ook de tijd om 'met elkaar te zijn'. Bij Shambhala is de meditatie een voorbereiding op ons zijn in de wereld. We ontdekken onze fundamentele goedheid in de meditatie en verhouden ons op basis daarvan met elkaar. Dat is het vieren waard !

Iedereen is welkom. Leden, vrienden, familie. Ook als je volslagen nieuw en nieuwsgierig bent, ben je van harte welkom.

We starten om 18.30 uur met de beoefening van de Shambhala Sadhana. In deze beoefening ontdek je de zon van fundamentele goedheid in jezelf, de ander en de samenleving. Deze Sadhana wordt maar een paar keer per jaar aangeboden, dus grijp je kans. Deelname is voor iedereen die wil mogelijk. Of je al langer beoefent of dat je vanavond voor het eerst komt.

Rond 19.45 hebben we een korte pauze van een half uur, waarbij we gezamenlijk een kleinigheid eten. Wij zorgen voor soep. Neem verder voor je zelf wat te eten mee, als je daar behoefte aan hebt.

Rond 20.15 starten we dan met de gebruikelijke zitmeditatie. We stoppen ongeveer 21.15 om dan ons genoeglijk samen zijn te vieren. Zoals gebruikelijk wordt door ons voor de drankjes gezorgd.Typisch voor deze viering is dat je iets lekkers mee neemt om te delen. Zo maken we er samen ons feestmaal van. Dus laat je inspireren door je gevoel van 'rijkdom' dat bij deze oogstperiode hoort en neem iets lekkers mee om met elkaar te delen.

Je kan ook alleen aan een onderdeel deelnemen.

Registreren is niet noodzakelijk, maar voor ons wel fijn.