Bringing Ancestral Awareness to the Path of Meditation

Rotterdam/PHOTO-2019-09-22-10-44-36.jpg
Datum:
zaterdag 2 november 2019 (09:30 -18:00)
zondag 3 november 2019 (09:00 -13:00)
Plaats:
Shambhala Meditatie Centrum Rotterdam
Lerares : Ellen Mains
Coordinators : Lies Laven & Marijke van Hemert
Contactpersoon : Michael Gomes
Deelnameprijs : 115
Ledenprijs : 90
Herhalers/Jongeren/Minima : 60
‘They fuck you up, your Mom and Dad – they do not mean to, but they do’. In dit weekend leren we hoe we ons bewust worden van de invloed die trauma's van onze voorouders op ons hebben. Het weekend wordt in het Engels gegeven.

Vrijwel allemaal ontdekken we in de loop van ons leven, hoe ingrijpend we beïnvloed zijn door onze ouders en opvoeding. En natuurlijk weten we wel dat onze ouders ook ouders hadden enzovoort. Maar meestal realiseren we ons dat nauwelijks – misschien zelfs minder, naarmate het verleden traumatischer is. Want daarover wordt gezwegen – wat de last vergroot. De pijn van de holocaust of andere ingrijpende drama’s werkt door en kan pas naar boven komen in de generaties erna – de Bijbelse zeven generaties. Ook in meditatie komen deze trauma’s boven en geven ons de kans er iets mee te doen.

Ellen Korman Mains,  Shambhalastudent en leerlinge van de Vidyadhara Chögyam Trungpa Rinpoche, werd geconfronteerd met haar eigen Joodse verleden – en dat van haar voorouders. In het Boeddhisme wordt dit benoemd als het lijden van karma – het karma van je familie, dat je mee krijgt en zich ook vast zet in je lichaam. Via toegepaste meditatie- en lichaamstechnieken heeft ze geleerd hoe je door de trauma’s heen met zachtheid juist ook de kracht van je voorouders kunt gebruiken. Het boek dat ze erover schreef heeft prijzen gewonnen.

In dit weekendprogramma leert ze ons de invloed van de erfenis van onze voorouders herkennen en erkennen als bron van de kracht en wijsheid die ook ons erfgoed is. Een spirituele reis die de mogelijkheid tot transformatie van ons geërfde karma opent. Van afweer naar openheid, herkenning van het patroon en acceptatie. 

www.EllenKormanMains.com

Ellen Korman Mains
Author of "Buried Rivers: A Spiritual Journey into the Holocaust"
Winner of a Silver Nautilus Book Award, Independent Publisher Bronze Medal for Memoir & Next Generation Indie Book Award Finalist for Spirituality.
 

Shambhala Rotterdam houdt haar programma’s graag toegankelijk voor iedereen. Als je beperkte financiële mogelijkheden hebt, neem dan vóór registratie contact op met de coördinator financiën: [email protected]. We kunnen altijd korting en/of betaling in termijnen afspreken. Jongeren en minima kunnen meedoen tegen gereduceerd tarief. Jongeren en minima zijn scholieren en studenten onder de 25 jaar of mensen levend van een minimum inkomen. Als je meer kunt veroorloven dan graag.

Na betaling is je aanmelding definitief. Wij verzoeken je vriendelijk de deelnamekosten over te maken naar NL52 TRIO 0254 6774 52 t.n.v. ‘Shambhala Centrum Rotterdam’ onder vermelding van de titel van dit programma 'Ancestral Awareness'.

Annuleringsvoorwaarden:

  • Tot twee weken voor aanvang van het programma geldt volledige restitutie.
  • Daarna tot 2 dagen voor aanvang van het programma geldt volledige restitutie minus 10% annuleringskosten over de programmaprijs.
  • Annulering 2 dagen of minder voor aanvang van het programma geldt volledige restitutie minus 30% annuleringskosten over de programmaprijs.