Open meditatie-avond op donderdag

Arnhem/Shambhala_HH_0454_1.jpg
Datum:
donderdag 18 juli 2019 (19:30 -21:00)
Plaats:
Shambhala Meditatie Centrum Arnhem
Coördinator : Rob Jansen
Contactpersoon : Frank van Oldeniel
Iedere donderdagavond: van half acht tot negen uur.

Op deze avond is iedereen welkom. Er is altijd meditatie-instructeur aanwezig om instructie te geven aan wie daar behoefte aan heeft. Als je voor de eerste keer komt, kom dan om 19.15 uur zodat iemand je wegwijs kan maken.

De toegang is gratis. Een donatie wordt op prijs gesteld.

19.00 – 19.30 Inloop
19.30 – 21.00 Zit- en loopmeditatie in de meditatieruimte
Na afloop is er thee.

Mediteren in een groep kan je op verschillende manieren helpen. Het kan je bijvoorbeeld helpen duidelijker richtlijnen te vinden over hoe je kunt mediteren. Het kan je helpen je motivatie te versterken om ook thuis meer te gaan mediteren. Het kan een opstapje zijn om je nog meer te verdiepen in wat er te leren valt rondom meditatie. Misschien past het bij je een cursus te gaan doen om meer te weten te komen over meditatie en er een diepere ervaring mee te krijgen.

De open meditatieavonden zijn vrij toegankelijk voor iedereen. Je kunt in de groep komen mediteren en vooraf, vanaf 19.00 uur en/of achteraf, met andere deelnemers praten over (wat raakt aan de) meditatie. Maar dat hoeft natuurlijk niet.

Kom je voor het eerst?

Wie voor het eerst komt mediteren bij ons op het centrum hoeft zich niet te registreren. Je doet er wel goed aan iets voor 19.30 uur aanwezig te zijn. Meldt dan dat je voor het eerst bent. Iemand met ruime meditatie-ervaring, zal je dan uitnodigen voor een kennismakingsgesprekje en een uitleg geven over de manier waarop er bij Shambhala wordt gemediteerd.

Wat gaan we doen?

De open avonden worden ingevuld met drie blokjes van zitmeditatie, afgewisseld met loopmeditatie en meestal een geleide meditatie.

Eens in de twee weken is er in het tweede blokje een lezing, waarna er vaak kort wordt uitgewisseld in de groep over je persoonlijke ervaringen en gedachten over hdet onderwerp van de lezing.

Omdat er vrije inloop is, mag je ook eerder weggaan dan na de formele eindtijd.
Een tip: het is fijn als je wanneer het buiten koud is, warme sokken bij je hebt.

 

Toegang is gratis. Een donatie is altijd welkom.