De Drie Juwelen met Han de Wit - uitgesteld

Rotterdam/Boeddha_toevluchtsweekend.jpg
Datum:
zaterdag 13 april 2024 (10:00 -17:00)
zondag 14 april 2024 (10:00 -18:00)
Plaats:
Grote schrijnruimte
Leraar : Han de Wit
COORDINATORS : Pepijn van Zoest & Michael Gomes
Contactpersoon : Michael Gomes
Deelnameprijs : 195
Ledenprijs : 150
Solidariteitprijs : 250
Herhalers/Jongeren/Minima : 75
Ben je benieuwd wat het betekent om Boeddhist te worden? Dit weekend staan de Drie Juwelen (de Boeddha, de Dharma en de Sangha) centraal. Tijdens dit weekend is er de mogelijkheid om de Toevlucht-gelofte af te leggen bij Han de Wit.

Wegens onvoorziene omstandigheden is dit programma verplaatst naar het najaar

Han de Wit, auteur en senior boeddhistisch leraar, biedt een weekend aan over wat "de Drie Juwelen" worden genoemd - de Boeddha, de Dharma en de Sangha. Han de Wit is in het midden van de jaren '70 door Chögyam Trungpa Rinpoche zelf gevraagd om het Shambhala boeddhisme in Europa op te zetten.

Dit weekend is een bijzondere gelegenheid om te bespreken wat de Drie Juwelen zijn, te onderzoeken hoe ieder van ons zich hiertoe verhoudt en te begrijpen wat het werkelijk betekent om boeddhist te worden. We nodigen iedereen uit die geïnteresseerd is in deze onderwerpen.

Op de zondagavond van het weekend zal Han een Toevlucht-ceremonie leiden. Toevlucht nemen tot de Drie Juwelen, en daarmee boeddhist worden, is de bevestiging van een persoonlijk proces, dat leidt tot een innerlijke beslissing om het pad van Boeddha naar ontwaken waarachtig te bewandelen. De ceremonie is een gelegenheid om die innerlijke beslissing tot uitdrukking te brengen in aanwezigheid van je medebeoefenaars en degenen die belangrijk voor je zijn.

Voor deelnemers die toevlucht willen nemen tot de Drie Juwelen is volledige deelname aan het weekend vereist. Ook vragen we je om vooraf een gesprek te hebben met een meditatie-instructeur. Deelnemers aan het weekend die op dit moment geen toevlucht willen nemen, zijn van harte welkom om te blijven voor de ceremonie om met hun sangha-vrienden die dat wel willen doen, deze stap op het pad van de Boeddha te vieren!

De ceremonie werd 2500 jaar geleden door de Boeddha zelf ontworpen voor mensen die zijn leerlingen wilden worden en zijn leer serieus wilden volgen. Vanaf die tijd wordt ze regelmatig aangeboden en erkend in alle boeddhistische tradities.

Betaling

Betaling kan op NL43 TRIO 0212 4980 37 aan ‘Shambhala Centrum Amsterdam’ onder vermelding van ‘De Drie Juwelen’. Bij geannuleerde deelname geldt volledige restitutie. Bij afmelding minder dan een week voor aanvang van de cursus brengen we € 10,- in rekening voor reeds gemaakte kosten.