Meditatie in het dagelijks leven ONLINE en LIFE

Boulder/_matteo-di-iorio-VD-Vjc8VmRA-unsplash.jpg
Datum:
maandag 7 februari 2022 (19:00 -22:00)
maandag 14 februari 2022 (19:00 -22:00)
maandag 21 februari 2022 (19:00 -22:00)
maandag 28 februari 2022 (19:00 -22:00)
maandag 7 maart 2022 (19:00 -22:00)
Plaats:
Grote schrijnruimte
Leraren : Suzannah Vree & Aart-Jan van de Pol
Deelnameprijs : 85
Ledenprijs : 70
Solidariteitprijs : 110
Herhalers/Jongeren/Minima : 45
Een complete uitleg en instructie in meditatie met een visie --- voor beginners en mensen die hun meditatie willen verdiepen

De cursus LIFE en ONLINE

Meditatie is een manier om onze geest te trainen. Net zoals je je tanden poetst of gaat sporten, kun je ook je geest onderhouden. Een geest in goede conditie is helder, stabiel en krachtig. Door te mediteren, sluiten we vriendschap met onze geest. We worden beter in het omgaan met onze gejaagdheid en moeilijkheden. We ontwikkelen zachtheid en gevoel voor humor. 

In deze cursus verdiepen de deelnemers hun ervaring en inzicht in meditatie. Aangevuld met praktische tips: bv hoe we meditatiebeoefening een vaste plaats kunnen geven in ons drukke leven. Of hoe je jezelf door de eerste onrust heen helpt als je gaat zitten met jezelf? Elke cursusavond bestaat uit een lezing, instructie, meditatie en uitwisselen met elkaar. Ook persoonlijke vragen over meditatie in jouw dagelijks leven kunnen aan bod komen. 

Literatuur: Je Geest als Bondgenoot, door Sakyong Mipham Rinpoche. (vooraf bestuderen is behulpzaam maar niet noodzakelijk) 

Leraren: 

Suzannah Vree:  is sinds 2003 betrokken bij Shambhala. Ze heeft het Shambhala Trainingspad en verschillende retraites gedaan, is meditatie-instructeur en beginnend leraar. Naast meditatie is Suzannah dagelijks beoefenaar van Ashtanga Yoga. Suzannah heeft een grote interesse in mensen, taal en cultuur. Ze studeerde Franse Taal- en Letterkunde en Verandermanagement. Na haar studie werkte Suzannah als communicatiespecialist voor War Child en Simavi. Voor deze organisaties reisde zij naar onder andere Sri Lanka, Congo, Colombia, Mexico en Ghana. Ze is moeder van twee jongens van 11 en 12 jaar en werkt nu bij Stichting Lezen en Schrijven als manager van de afdeling Innovatie, Kennis en Communicatie.

Aart-Jan van de Pol:  is sinds 2013, na een retraite in Gampo Abbey, verbonden aan Shambhala. Hij is meditatie-instructeur, beginnend leraar en vervulde verschillende bestuursfuncties binnen Shambhala. Aart-Jan werkt sinds 2005 als concertorganisator in de klassieke muziekwereld. Hij was tien jaar verantwoordelijk voor de programmering van de Kleine Zaal van Het Koninklijk Concertgebouw en is sinds 2018 directeur van Het Nederlands Vioolconcours. Aart-Jan werd opgeleid tot vioolbouwer en studeerde muziekwetenschap in Utrecht. Hij heeft een eigen praktijk als adviseur en coach waar hij musici en andere kunstenaars helpt hun dromen op een succesvolle manier concreet vorm te geven. 

Over Shambhala Training en de Dagelijks leven serie

Shambhala Training werd in 1976 ontwikkeld door Chögyam Trungpa. Hij werd geboren in Tibet en is de grondlegger van Shambhala in het Westen. De training is gebaseerd op de visie dat ieder mens een natuurlijke bron van aangeboren wakkerheid heeft die we kunnen ontdekken, versterken en uitdrukken in ons leven. Deze training heet Het Hart van Krijgerschap en bestaat uit vijf weekendprogramma\'s. Niveaus I - V bieden een sterke basis in meditatiebeoefening van mindfulness-bewustzijn. Meer informatie hierover vind je op: https://shambhala.nl/shambhala-training/ 


Deze cursus Meditatie in het dagelijks leven is de eerste van de Dagelijks leven serie, die een goede aanvulling is op Shambhala Training, maar ook afzonderlijk kan worden gevolgd. Meer informatie hierover vind je op: https://shambhala.nl/dagelijks-leven-serie/

Life en online via zoom

https://zoom.us/j/8524181916?pwd=Tmg3eG9xbXRmbytQN0QwMUE0WkliZz09
Meeting ID: 8524181916
Wachtwoord: 843769
Alleen inbellen kan ook: +31 20 794 0854 (hou meeting ID bij de hand)