Open Avond met video van Judy Lief

Rotterdam/IMG_1424.jpeg
Datum:
donderdag 19 maart 2020 (19:30 -21:30)
Plaats:
Shambhala Meditatie Centrum Rotterdam
Contactpersoon : Paul Slater
Open Avond met zitmeditatie, meditatie-instructie voor nieuwe mensen, uitwisseling n.a.v. Engelstalige video met Acharya emeritus Judy Lief over de rijke wereld van meditatie, en afsluitende gezelligheid.

Iedereen is van harte welkom, of je nu voor het eerst binnenstapt, of al jaren langskomt. De toegang is gratis, donaties zijn van harte welkom. Er zijn altijd mensen aanwezig voor meditatie-instructie en vragen.

Elke Open Avond begint met een korte geleide zitmeditatie. Meditatie-instructie wordt altijd aangeboden voor nieuwe mensen. Er zullen geen recitaties plaatsvinden tijdens deze Open Avonden. Na het mediteren zal er een uitwisseling plaatsvinden naar aanleiding van een lezing, video, of bepaalde vraagstelling. Er worden daarvoor maatschappelijk relevante onderwerpen gekozen met als onderliggend thema ‘meditatie in het dagelijks leven’ en ‘alles is meditatie’. Aan het einde van de Open Avond wordt er met elkaar geëvalueerd en kan er indien gewenst een onderwerp bedacht worden voor een volgende Open Avond.

Mogelijke onderwerpen kunnen bijv. zijn: Sangha als boeddha, Vrouwen in het boeddhisme, en mindfulness in een chaotische samenleving.

19.00 – 19.30 uur Inloop: Je kunt koffie of thee drinken, of onmiddellijk naar de meditatieruimte gaan om te mediteren

19.30 – 20.30 uur Zitmeditatie in de meditatieruimte

20.30 – 21.30 uur Uitwisseling n.a.v. video met Acharya emeritus Judy Lief over de rijke wereld van meditatie. Belangrijk: deze video is Engelstalig zonder ondertiteling.

21:30 – 22:00 uur Napraten en thee drinken in de gemeenschappelijke ruimte

 

Judith L. Lief is een boeddhistische leraar, schrijver en redacteur. Ze was een goede leerling van Chögyam Trungpa Rinpoche, die haar de positie van leraar gaf, en ze heeft veel van zijn boeken bewerkt, waaronder The Profound Treasury of the Ocean of Dharma series en Milarepa. Ze is al meer dan 35 jaar docent en beoefenaar en blijft retraites over de hele wereld onderwijzen en leiden. Lief is ook actief op het gebied van dood en sterven en is de auteur van Making Friends with Death.