Viering van het parinirwana van Chögyam Trungpa Rinpoche

Amsterdam/trunga_met_waaier.jpg
Centrum/Groep: Amsterdam Grote schrijnruimte
Datum:
donderdag 4 april 2019 (19:30 -22:00)
Deelnameprijs : €2.50
Deze sterfdag wordt jaarlijks herdacht en is een inspirerende gelegenheid om gezamenlijk het leven en het werk van deze Mahasiddha te vieren. Inloop 19:00 uur

Op deze dag is het tweeëndertig jaar geleden dat de stichter van Shambhala, de Eerwaarde Chögyam Trungpa, Rinpoche zijn stoffelijk lichaam achterliet.

Wij herdenken deze gebeurtenis met het gezamenlijk beoefenen van de Sadhana van Mahamudra. Chögyam Trungpa schreef deze tekst in 1968 tijdens een retraite in Bhutan, in de grot waar ook Padmasambhava 900 jaar geleden mediteerde. Voor deze speciale gelegenheid zullen we ook het feestgedeelte van de Sadhana doen. Voor meer informatie over de Sadhana van Mahamudra http://www.chronicleproject.com/stories_110.html

Het feestgedeelte is een ceremoniële viering met eten en drinken waarbij alle zintuigen ten volle zijn betrokken en waarbij tevens de kunst van het converseren centraal staat. Het is een mooie gelegenheid voor iedereen om met deze bijzondere beoefening kennis te maken.

Tevens zal er een filmopname van deze vorige Sakyong worden vertoond.

Tijdens het feest is er ook de mogelijkheid om je inspiratie te delen, over een persoonlijke ervaring met Chögyam Trungpa, Rinpoche te vertellen of anderszins een bijdrage te leveren aan deze herdenking en viering.

Ieder is van harte welkom hieraan mee te doen en naar believen iets te eten mee te nemen. Voor de traditionele torma, sake en vleeswaren wordt gezorgd, waarvoor om een kleine bijdrage wordt verzocht, met als richtprijs 2 Euro 50.

Registratie mogelijk tot en met 3 april.