Dag van Aandacht - i.c.m. Sadhana van Mahamudra

Arnhem/SA_Schrijnruimte.jpg
Centrum/Groep: Arnhem
Datum:
zondag 25 november 2018 (09:30 -15:30)
Coördinator : Lisette van Ardenne
Contactpersoon : Shambhala Arnhem
Deelnameprijs : €4
Herhalers/Jongeren/Minima: €2,50
TOEGANKELIJK VOOR BEGINNERS EN GEVORDERDEN

Dag van Aandacht: nieuwe stijl al meer dan 2500 jaar oud.

De Boeddha, ons grote rolmodel, ging onder de bodhi boom zitten met de belofte: ik ga pas weg als ik het bereikt hebt. Zo ontdekte en ervaarde hij verlichting volgens de leer, de Dharma. Een ervaring die niet in woorden is uit te drukken. De Boeddha betekent de ontwaakte en Bodhi betekent open, wakker hart. Mediteren is onszelf richten op het vertrouwd raken met onze geest. Het is ook een pad. Het is een extra rijkdom om dit met elkaar te doen in ons Shambhala Centrum. Een omgeving vol van symbolische verwijzingen naar het pad en steun om te mediteren, welke vorm we ook doen op die dag, in die sessie.
Kom en help je zelf en de anderen om dit belangrijke geestelijke werk te doen.

Iedereen is welkom om de hedendaagse variant van bodhi boom, namelijk in ons Shambhala Centrum aandacht en gewaarzijn te komen beoefenen:

- zitmeditatie en Yoga van 9.30 - 10.00 uur
- Sadhana van Mahamudra van 10.00 -12.00 uur
- lunch in potluck – neem a.j.b. wat mee voor jezelf en voor anderen
- Stilte wandeling na de lunch
- zitmeditatie van 13.30 uur tot 15.30 uur


Nieuw aan de dag van aandacht, is dat tantrika’s hun eigen beoefening achterin kunnen doen. Tantrika’s zijn mensen die binnen het Shambhala Pad naar het programma Seminary of Sacred World zijn gegaan.

In deze stormachtige tijden is het voor mij een van de krachtigste dingen om ons mens-zijn te voeden: het gezamenlijk beoefenen en wellicht is dit ook een stap naar het scheppen van een verlichte samenleving, met elkaar op die dag.

Als je komt, registreer je dan s.v.p. via de knop registreren, maar spontaan komen mag ook. De volgende keer zal zijn op 25 november.

Warme groet,

Lisette van Ardenne
Coördinator


De Sadhana van Mahamudra is een belangrijke boeddhistische tekst waarin Padmasambhava die de tweede boeddha wordt genoemd, wordt opgeroepen in zijn manifestatie van Dorje Trolö. Tijdens de sadhana wordt hem gevraagd de demonen van het spirituele materialisme in de moderne wereld te bestrijden. Daarmee wordt de neiging bedoeld, spiritualiteit te gebruiken om je ego te versterken. Dat gebeurt vooral door het foutieve idee dat je je aan de ellende en de rauwheid van het leven kunt onttrekken door je met het 'hogere' te associëren. Deze neiging gaat in tegen de eerste nobele waarheid van de boeddha (de waarheid van het lijden). De sadhana gebruikt al zijn overweldigende poëtische kracht om ellende en glorie juist bij elkaar te brengen.
Het unieke van deze sadhana is dat hij voor iedereen, beginners en gevorderden, toegankelijk is.