Weg van Shambhala cursus DL4 - Onbevreesdheid in het Dagelijks Leven

FIEL_Images/FIEL_graphic.jpg
Centrum/Groep: Amsterdam Grote schrijnruimte
Datum:
dinsdag 29 januari 2019 (20:00 -22:00)
dinsdag 12 februari 2019 (20:00 -22:00)
dinsdag 26 februari 2019 (20:00 -22:00)
dinsdag 12 maart 2019 (20:00 -22:00)
dinsdag 26 maart 2019 (20:00 -22:00)
Leraren : Sybren Post & Felicja Hartman
Coördinator : Elly Overman
Contactpersoon : Paul Slater
Deelnameprijs : €95
Ledenprijs: €75
Solidariteitprijs: €145
Herhalers/Jongeren/Minima: €50
Tweewekelijkse vijfdelige avondcursus. Deelname aan 'Weg van Shambhala cursus DL2 - Tevredenheid in het Dagelijks Leven' of ‘Weg van Shambhala cursus DL3 - Vreugde in het Dagelijks Leven’ is een vereiste om deel te kunnen nemen aan deze cursus.

Deze cursus is de vierde in de reeks Dagelijks Leven van De Weg van Shambhala.

Deelname aan 'Weg van Shambhala cursus DL2 - Tevredenheid in het Dagelijks Leven' of ‘Weg van Shambhala cursus DL3 - Vreugde in het Dagelijks Leven’ is een vereiste om deel te kunnen nemen aan deze cursus.Onbevreesdheid – Het pad van de Garoeda

De zachtmoedigheid en oplettendheid van de Tijger zorgen voor vriendelijkheid en onvoorwaardelijke tevredenheid als basis; de vreugde en discipline van de Leeuw brengen compassie voor onszelf en de ander. Nu helpt de Garoeda ons de open ruimte van onbevreesdheid te gaan ervaren.

De meesten van ons komen angst dagelijks tegen: als nervositeit die we amper herkennen als angst, of soms als grote paniek. Wat doen we met onze angst die diep menselijk is, maar ook zo oncomfortabel? Ontkennen, vermijden, worstelen, afleiden?
Of hebben we de moed om angst recht in de ogen te kijken? 

Volgens de Shambhala-leringen is het ervaren van angst de poort naar onbevreesdheid. De Garoeda is thuis in deze ruimte, en gaat voorbij de hoop en vrees van ons ‘ik-project’. Als we angst onder ogen komen, krijgen we ook de onbevreesdheid in beeld.

In deze Shambhala-Boeddhistische cursus werken we met directe ervaring en met boeddhistische begrippen uit de Mahayana zoals Leegte (Shunyata) en Ontwaakt Hart (Bodhicitta). Ook onderzoeken we onze relatie met vergankelijkheid. We testen de Shambhala-visie: kan angst daadwerkelijk een opstap zijn naar een onbevreesdheid? 

les 1: Angst en Onbevreesdheid
les 2: Contempleren van Vergankelijkheid en Dood
les 3: Werken met Angst zelf
les 4: Loslaten en Leegte
les 5: Onvoorwaardelijke Onbevreesdheid

 

De deelnamekosten bedragen 95 euro. De ledenprijs is 75 euro. De prijs voor herhalers/jongeren/minima bedraagt 50 euro. De solidariteitsprijs bedraagt 145 euro (Dit helpt de mensen te ondersteunen die de volledige prijs niet kunnen betalen).


Shambhala houdt haar programma's graag toegankelijk voor iedereen. Als je beperkte financiële mogelijkheden hebt neem dan vóór registratie contact op met de coördinator financiën: [email protected] . We kunnen altijd korting en/of betaling in termijnen afspreken. Jongeren en minima kunnen meedoen tegen een gereduceerde tarief. Jongeren en minima zijn scholieren en studenten onder de 25 jaar of mensen levend van een minimum inkomen.

 

Je aanmelding is definitief na het overmaken van de deelnamekosten op NL43 TRIO 0212 4980 37 aan ‘Shambhala Centrum Amsterdam’ onder vermelding van de titel van dit programma: ‘DL4 Onbevreesdheid’ en je naam. Bij geannuleerde deelname geldt volledige restitutie. Bij afmelding minder dan een week voor aanvang van de cursus brengen we € 15,- in rekening voor reeds gemaakte kosten.