introductielezing: Door de deur van de kleuren

Athens/maitri.jpeg
Centrum/Groep: Arnhem
Datum:
vrijdag 2 juni 2017 (20:00 -22:00)
Leraar : Meino Zeillemaker
Coördinator : Hans Oud
Contactpersoon : Frank van Oldeniel
Deelnameprijs : €10
Introductie lezing bij het Pinksterweekend over MAITRI RUIMTE & KLEUR BELEVING

De lezing van vanavond staat op zichzelf, maar is ook te zien als de introductie op het Pinksterweekend. Wie aan het hele weekend deelneemt betaalt enkel de prijs voor het weekend. Deelname aan alleen de lezing kost € 10,-

 

Het gaat in Maitri Ruimte- en kleurbeleving over het herkennen van je persoonlijke energiestijl en die van anderen, zodat je jezelf en anderen op een intieme manier leert kennen. Maitri is gebaseerd op de oude boeddhistische leer van de vijf boeddhafamilies, de vijf energieën van onze persoonlijkheid, die zich zowel als wijsheid of als neurose kunnen manifesteren. Deze vijf energieën worden traditioneel geassocieerd met de kleuren blauw, geel, rood, groen en wit, en met de elementen water, aarde, vuur, lucht en ruimte.

         De grote boeddhistische leraar Chögyam Trungpa heeft door kleuren en Tibetaanse yogahoudingen te gebruiken een manier gevonden om de kleurervaring te intensiveren, waardoor mensen onder de directe invloed van kleuren gebracht worden. Daardoor kun je eigen reacties en die van anderen testen, en kun je je eigen stijl en de reacties van verschillende stijlen op elkaar herkennen, en obstakels in mogelijkheden omzetten. Maitri bevordert je ontwikkeling en je psychologische, sociale, creatieve en artistieke vaardigheden.

 

Meino Zeillemaker werkt als schrijver en vertaler, en gaf esthetiek aan de UvH in Utrecht. Hij is Shambhalaleraar en geeft al meer dan twintig jaar les in Maitri.