DOOR DE DEUR VAN DE KLEUREN

Amsterdam/rainbowadam.JPG
Centrum/Groep: Arnhem
Datum: zaterdag 3 juni 2017 (09:30 -18:15) zondag 4 juni 2017 (09:30 -18:15) maandag 5 juni 2017 (09:30 -18:15)
Leraar : Meino Zeillemaker
Coordinators : & Hans Oud
Contact persoon : Frank van Oldeniel
Deelname prijs : €160
Leden Prijs: €130
Solidariteit prijs: €240
Herhalers/Jongeren/Minima: €80
Pinksterweekend: MAITRI RUIMTE & KLEUR BELEVING

Het gaat in Maitri Ruimte- en kleurbeleving over het herkennen van je persoonlijke energiestijl en die van anderen, zodat je jezelf en anderen op een intieme manier leert kennen. Maitri is gebaseerd op de oude boeddhistische leer van de vijf boeddhafamilies, de vijf energieën van onze persoonlijkheid, die zich zowel als wijsheid of als neurose kunnen manifesteren. Deze vijf energieën worden traditioneel geassocieerd met de kleuren blauw, geel, rood, groen en wit, en met de elementen water, aarde, vuur, lucht en ruimte.

         De grote boeddhistische leraar Chögyam Trungpa heeft door kleuren en Tibetaanse yogahoudingen te gebruiken een manier gevonden om de kleurervaring te intensiveren, waardoor mensen onder de directe invloed van kleuren gebracht worden. Daardoor kun je eigen reacties en die van anderen testen, en kun je je eigen stijl en de reacties van verschillende stijlen op elkaar herkennen, en obstakels in mogelijkheden omzetten. Maitri bevordert je ontwikkeling en je psychologische, sociale, creatieve en artistieke vaardigheden.

Meino Zeillemaker werkt als schrijver en vertaler, en gaf esthetiek aan de UvH in Utrecht. Hij is Shambhalaleraar en geeft al meer dan twintig jaar les in Maitri.