Open meditatie tweede en vierde maandagavond van de maand

meditation/shambhala-meditation.jpg
Datum:
maandag 28 september 2020 (19:45 -21:30)
Plaats:
Shambhala Meditatie Groep Deventer
Coördinator : Fred van Welsem
Een avond voor beginnende en ervaren meditatie beoefenaars

NB: In verband met corona is registratie gewenst. Bij voorbaat dank.

Op deze avonden is iedereen welkom. Er is vrijwel altijd meditatie-instructeur aanwezig om instructie te geven aan wie daar behoefte aan heeft. Als je voor de eerste keer komt, kom dan om 19.45 uur zodat iemand je wegwijs kan maken.

De toegang is gratis. Een donatie wordt op prijs gesteld.

19.45 – 20.00 Inloop en thee
20.00– 21.30 Zit- en loopmeditatie in de meditatieruimte
Na afloop is er gelegenheid tot napraten met thee.

T.G. Gibsonstraat 33
7411 RP Deventer

Mediteren in een groep kan je op verschillende manieren helpen. Het kan je bijvoorbeeld helpen duidelijker richtlijnen te vinden over hoe je kunt mediteren. Het kan je helpen je motivatie te versterken om ook thuis meer te gaan mediteren. Het kan een opstapje zijn om je nog meer te verdiepen in wat er te leren valt rondom meditatie. Misschien past het bij je een cursus te gaan doen om meer te weten te komen over meditatie en er een diepere ervaring mee te krijgen.

De open meditatieavonden zijn vrij toegankelijk voor iedereen. Je kunt in de groep komen mediteren en vooraf, vanaf 19.45 uur en/of achteraf, met andere deelnemers praten over (wat raakt aan de) meditatie. Maar dat hoeft natuurlijk niet.

Kom je voor het eerst?

Ook van hen die voor het eerst komen mediteren vragen wij om  zich te registreren. Je doet er wel goed aan om om 19.45 uur te komen. Meldt dan dat je voor het eerst bent. Iemand met ruime meditatie-ervaring, zal je dan uitnodigen voor een kennismakingsgesprekje en een uitleg geven over de manier waarop er bij Shambhala wordt gemediteerd.

Wat gaan we doen?

De open avonden worden ingevuld met drie blokjes van zitmeditatie, afgewisseld met loopmeditatie en soms een geleide meditatie of praatje. Omdat er vrije inloop is, kan je ook eerder weggaan dan de formele eindtijd.