Welkom op de website van Shambhala Nederland

Uitgelicht

Shambhala Training 1: De Kunst van het Menszijn

Dit weekendprogramma biedt een introductie in de visie en meditatie van het Shambhala-boeddhisme. Die visie is dat ieder mens een natuurlijke bron van wakkerheid en compassie heeft, die je kunt ontdekken, versterken en uitdrukken in je leven. Door meditatie open je je meer en meer naar jezelf en naar de wereld om je heen. Je leert ontspannen in de frisheid van het huidige moment, ongeacht wat je tegenkomt in je ervaring.

Zaterdag 12 – zondag 13 februari

Shambhala Meditatie Centrum Rotterdam
Meer informatie

Vrijdag 18 – zondag 20 februari

Shambhala Meditatie Centrum Amsterdam
Meer informatie

Wat is Shambhala?

Ben je op zoek naar een plek waar je kan (leren) mediteren en voel je het verlangen om bij te dragen aan een betere samenleving, dan vind je hier veel van je gading.

Shambhala is een internationale gemeenschap van meditatiebeoefenaars. Stevig geworteld in de eeuwenoude wijsheid van het Tibetaanse Boeddhisme en andere wijsheid tradities én georiënteerd op de moderne samenleving. In Shambhala wordt meditatie als methode gebruikt om je te trainen om op een heldere en ontspannen manier in het maatschappelijk leven te staan. Met meditatie verkennen we onze geest, verkrijgen we inzicht in onze relatie met het tijdelijke bestaan én ontdekken we fundamentele goedheid, onze oorspronkelijke natuur.

De Nederlandse Shambhala centra zijn levendige ontmoetingspunten. Naast de regelmatige beoefening van zitmeditatie zijn er diverse andere activiteiten, zoals de Shambhala Trainingsweekenden, studie- en meditatiecursussen, en ook contemplatieve kunstprogramma’s, zoals kado (bloemschikken), kyudo (boogschieten) en miksang (fotografie).

Shambhala is een organisatie zonder winstoogmerk die bestaat dankzij de inzet van de talloze vrijwilligers binnen Shambhala. Kijk wanneer je bij jou in de buurt terecht kunt: