Welkom bij Shambhala Nederland

 

Shambhala Nederland maakt deel uit van een internationale gemeenschap van beoefenaars van boeddhistische meditatie en andere contemplatieve disciplines. Geïnspireerd op de leringen van de Boeddha en de legendarische krijgertraditie van Shambhala, ontwikkelde deze traditie in het Westen een gevarieerd en compleet pad van meditatie beoefening en studie. De grondlegger van Shambhala, de befaamde Tibetaanse lama Chögyam Trungpa Rinpoche, liet zich vanaf de jaren ‘60 sterk inspireren door de diverse wijsheidtradities die hij in het Westen tegenkwam. Hij zag de mogelijkheid een verlichte samenleving te realiseren door een combinatie van meditatie en maatschappelijk leven. Zijn zoon, Sakyong Mipham Rinpoche zet deze traditie voort, samen met een grote groep Westerse senior-leraren.

De acht Shambhala Meditatie Centra en -groepen in Nederland zijn levendige ontmoetingspunten voor meditatiebeoefenaars. Iedereen kan hier zitmeditatie beoefenen, de belangrijkste activiteit van de Shambhala Meditatiecentra. Daar zijn verder diverse boeddhistische meditatie-, studieprogramma’s- en cursussen te volgen. Ook vinden er Shambhala Training-weekenden en Nalanda Art-programma’s plaats, zoals Kado (Japans bloemschikken), Kyudo (meditatief boogschieten en Miksang (contemplatieve fotografie). Tijdens de open avonden worden regelmatig lezingen gegeven.

Shambhala is een non-profit organisatie die bestaat dankzij de inzet van de talloze studenten/vrijwilligers binnen onze gemeenschap.

Kijk wanneer je terecht kunt bij jou in de buurt: