Shambhala Meditatie Centrum Amsterdam

Shambhala Meditatie Centrum Amsterdam is een meditatie en studiecentrum dat deel uitmaakt van Shambhala Nederland. De centra behoren tot de internationale Shambhala organisatie die is opgericht door Chögyam Trungpa Rinpoche en op het ogenblik wordt geleid door zijn zoon, Sakyong Mipham Rinpoche – beiden westers georiënteerde Tibetaanse leraren. De Shambhala-traditie is geïnspireerd op de leringen van de Boeddha en de legendarische krijgertraditie van Shambhala, een traditie die uitgaat van het belang van de combinatie van meditatie en maatschappelijk leven. Het centrum draait bijna volledig op vrijwilligers en biedt diverse cursussen aan,  (gratis) meditatie instructie en dagelijks gelegenheid tot mediteren, Shambhala training (gericht op het belang van de combinatie van meditatie en maatschappelijk leven), onderwijs in boeddhisme, en contemplatieve kunstvormen zoals Kado (Japans bloemschikken) en Miksang (contemplatieve fotografie).

Meditatie in Amsterdam

Bekijk het uitgebreide programma in de Agenda van Shambhala Amsterdam.

Open meditatie tijden (kostenloos)

Maandag
09.15 – 12.00 uur: inloop-ochtend meditatie
19.00 – 22.00 uur: Open Avond
(met meditatie instructie voor nieuwe mensen)

Dinsdag
09.15 – 12.00 uur: inloop-ochtend meditatie

Woensdag
09.15 – 12.00 uur: inloop-ochtend meditatie
19:45 – 21:45 uur Young Sangha Nights

Donderdag
07.30 – 08.30 uur: inloop-ochtend meditatie
09.15 – 12.00 uur: inloop-ochtend meditatie
19.15 – 21.30 uur: Social Meditation
(met meditatie instructie voor nieuwe mensen)

Vrijdag
09.15 – 10.30 uur: inloop-ochtend meditatie

Weekend retraite

Elk eerste weekend van de maand is er een weekend-thün: een heel weekend van zitmeditatie. U kunt natuurlijk ook voor een uurtje komen zitten. Maaltijden worden gezamenlijk genuttigd (tegen kostprijs). Bel voor meer informatie met het centrum (020) 679 4753.

Young Sangha Nights

Elke woensdagavond, 19:30 – 21:45

Voor iedereen die zich jong voelt, of tussen de 16-35 jaar is, is er elke woensdag in het Shambhala Meditatie Centrum Amsterdam gelegenheid om elkaar te ontmoeten. Je kunt er over meditatie leren en het beoefenen daarvan, maar ook op een laagdrempelige manier kennis maken met Shambhala. De Young Sangha Nights in Amsterdam bestaan sinds 2009 en zijn sindsdien een begrip geworden. Vaak wordt er alleen gemediteerd, maar ook wordt er wel eens na een half uurtje meditatie een lezing of workshop gegeven. Er is altijd iemand aanwezig die meditatie-instructie kan geven, dus ook als je nog geen ervaring hebt ben je van harte welkom. Neem ook gerust je vrienden en vriendinnen mee. Na afloop is er tijd voor gezelligheid: thee drinken of kroegbezoek, net waar we zin in hebben. De avonden zijn gratis en je hoeft je niet aan te melden.

Wil je precies op de hoogte zijn van wat er wanneer gebeurt? Meld je aan op onze Young Sangha Nights Facebook groep!

Kijk ook op de speciale Young Sangha-page!

Bibliotheek

De Bibliotheek beschikt over 125 boektitels. De bibliotheek verkoopt ook studieboeken en beoefeningsmaterialen. Je kunt één boek tegelijk voor een maand lenen (behoudens verlenging).

Openingstijden bibliotheek

De bibliotheek is elke maandagavond geopend tijdens de open avond alsook tijdens de Shambhala trainingsprogramma’s.

Financiën

Jongeren en minima kunnen meedoen tegen gereduceerd tarief. Jongeren en minima zijn scholieren en studenten onder de 25 jaar of mensen levend van een minimum inkomen. Vermeld het a.j.b. wel bij de mededelingen als je je registreert.
Kun je je meer veroorloven? Graag!

Shambhala houdt haar programma’s graag toegankelijk voor iedereen. Als je beperkte financiële mogelijkheden hebt, neem dan vóór registratie contact op met de coördinator financiën: [email protected]. We kunnen altijd korting en/of betaling in termijnen afspreken.

Betaling (bijv. voor programma’s) kan contant of op NL43 TRIO 0212 4980 37 aan ‘Shambhala Centrum Amsterdam’ onder vermelding van de titel van dit programma. Bij geannuleerde deelname geldt volledige restitutie.

Voor deelname aan grote internationale programma’s zijn diverse financiële ondersteuningsmogelijkheden. Wilt u hier meer informatie, neem dan contact op met de regionale coördinator financiën via [email protected].

Amsterdam Agenda

Bekijk de uitgebreide agenda met programma’s in Shambhala Amsterdam.

Adres en contact informatie

Shambhala Meditatie Centrum Amsterdam
1e Jacob van Campenstraat 4
1072 BE Amsterdam
Telefoon (020) 679 4753

Kantoortijden

dinsdag 10.00-14.00 uur
donderdag 10.00-14.00 uur
vrijdag 10.00-14.00 uur

Openbaar vervoer

Neem vanaf centraal station tram 16 of 24 en stap uit bij halte Stadhouderskade (Marie Heinekenplein). Ga de eerste straat rechtsaf (Eerste Jacob van Campenstraat). Aan het einde van de straat ziet u het Shambhala-centrum aan de linkerkant.