Shambhala Meditatie Centrum Amsterdam

Schrijnruimte Amsterdam

Via social media staan we constant in verbinding met elkaar. Maar waarom voelen zo veel mensen zich verwijderd van collega’s, familie en vrienden? De basis-principes van Shambhala leren ons om weer in contact te komen met onze naasten: familie, collega’s, vreemden en onszelf.

 

 

 

 
Shambhala Meditatie Centrum Amsterdam maakt, als grootste meditatie en studiecentrum, deel uit van Shambhala Nederland. De centra behoren tot de internationale Shambhala organisatie die is opgericht door Chögyam Trungpa Rinpoche en nu onder leiding staat van Sakyong Mipham Rinpoche. De Shambhala-traditie is geïnspireerd op de leringen van de Boeddha en de legendarische krijgertraditie van Shambhala, een traditie die uitgaat van het belang van meditatie in het maatschappelijk leven en het vestigen van een verlichte samenleving. Het Amsterdamse centrum is daarvan een bruisend voorbeeld en biedt een rijke schakering van cursussen, (gratis) meditatie instructie en dagelijks gelegenheid tot mediteren.

Elke week zijn er open avonden, ook voor en door jongeren, die daarnaast ook ‘social meditation’ aanbieden. Het centrum draait bijna volledig op vrijwilligers. Er draaien non-stop trainingen (Shambhala training, gericht op meditatie en maatschappelijk leven), onderwijs in klassiek boeddhisme, en contemplatieve kunstvormen zoals Kado (Japans bloemschikken) en Miksang (contemplatieve fotografie).

Meditatie in Amsterdam

Bekijk het uitgebreide programma in de Agenda van Shambhala Amsterdam.

Open meditatie tijden (kosteloos)

Maandag
09.15 – 12.00 uur: inloop-ochtend meditatie
19.00 – 22.00 uur: Open Avond
(met meditatie instructie voor nieuwe mensen)

Dinsdag
9.15 – 12.00 uur: inloop-ochtend meditatie
9.15 – 10.00 uur: klankmeditatie en mantrazingen

Woensdag
09.15 – 12.00 uur: inloop-ochtend meditatie
19.15 – 21.30 uur: jongerenavond (om de week, in de oneven weken)

Donderdag
07.30 – 08.30 uur: inloop-ochtend meditatie
09.15 – 12.00 uur: inloop-ochtend meditatie

Vrijdag
09.15 – 10.30 uur: inloop-ochtend meditatie

Retraite 1e zondag van de maand

Elke eerste zondag van de maand is er een hele dag met zitmeditatie.
09.00 – 12.00 / lunch / 14.00 – 17.00.
U kunt natuurlijk ook voor een uurtje komen zitten. Lunch tegen kostprijs. Bel voor meer informatie met het centrum (020) 6794753.

Young Sangha Nights

Elke eerste maandag van de maand, 19:00 – 22:00

Na 10 jaar verhuist de Young Sangha Night! Op de woensdagavond zal voortaan de sociale meditatie plaatsvinden waar iedereen welkom is. Meer informatie over sociale meditatie

Wil je precies op de hoogte zijn van wat er wanneer gebeurt? Meld je aan op onze Young Sangha Nights Facebook groep!

Kijk ook op de speciale Young Sangha-page!

Bibliotheek

De Bibliotheek beschikt over 125 boektitels. De bibliotheek verkoopt ook studieboeken en beoefeningsmaterialen. Je kunt één boek tegelijk voor een maand lenen (behoudens verlenging).

Openingstijden bibliotheek

De bibliotheek is de meeste maandagavonden geopend tijdens de open avond en tijdens de Shambhala trainingsprogramma’s.

Financiën

Jongeren en minima kunnen meedoen tegen gereduceerd tarief. Jongeren en minima zijn scholieren en studenten onder de 25 jaar of mensen levend van een minimum inkomen. Vermeld het a.j.b. wel bij de mededelingen als je je registreert.
Kun je je meer veroorloven? Graag!

Shambhala houdt haar programma’s graag toegankelijk voor iedereen. Als je beperkte financiële mogelijkheden hebt, neem dan vóór registratie contact op met de coördinator financiën: [email protected]. We kunnen altijd korting en/of betaling in termijnen afspreken.

Betaling (bijv. voor programma’s) kan contant of op NL43 TRIO 0212 4980 37 aan ‘Shambhala Centrum Amsterdam’ onder vermelding van de titel van dit programma. Bij geannuleerde deelname geldt volledige restitutie.

Voor deelname aan grote internationale programma’s zijn diverse financiële ondersteuningsmogelijkheden. Wilt u hier meer informatie, neem dan contact op met de regionale coördinator financiën via [email protected].

Amsterdam Agenda

Bekijk de uitgebreide agenda met programma’s in Shambhala Amsterdam.

Adres en contact informatie

Shambhala Meditatie Centrum Amsterdam
1e Jacob van Campenstraat 4
1072 BE Amsterdam
Telefoon (020) 679 4753

Kantoortijden

dinsdag 10.00-14.00 uur
donderdag 10.00-14.00 uur
vrijdag 10.00-14.00 uur

Openbaar vervoer

Neem vanaf centraal station metro 52, halte Vijzelsgracht, loop zuidelijke richting Ferdinand Bolstraat in, of tram 24 en stap uit bij halte Stadhouderskade (Marie Heinekenplein) op de Ferdinand Bolstraat. Ga in beide gevallen de eerste straat rechtsaf (1e Jacob van Campenstraat). Aan het einde van de straat ziet u het Shambhalacentrum aan de linkerkant nr. 4.
Verder komen ook trams 1, 2, 3, 5, 7, 12, 19 in de buurt.