Shambhala: een mondiale gemeenschap

Shambhala is een wereldwijde gemeenschap van mensen die geinspireerd zijn door het principe dat ieder mens fundementele goedheid bezit. Deze basis, ieders aangeboren wijsheid, kan worden ontwikkeld zodat het ons helpt in ons leven en ons helpt de ingewikkelde vraagstukken die in de wereld spelen tegemoet te treden.

Shambhala verwelkomt mensen uit alle geledingen van de samenleving. De meditatie centra zijn plekken om gezamelijk meditatie te beoefenen, ervaringen uit te wisselen en te vieren.

Pad van meditatie

In Shambhala Meditatie Centra wordt een uitgebreid pad van meditatie en studie aangeboden. Dit pad leidt naar de ontwikkeling van persoonlijke kwaliteiten die behulpzaam zijn in het dagelijks leven. Shambhala programma’s zijn -onder andere- een diepgaande studie van het boeddhisme, Shambhala Training, evenals een verscheidenheid van contemplatieve kunsten en disciplines.

Retraite centra

Meditator in de natuur

Shambhala heeft landelijke meditatie centra in de VS (Colorado & New York), Canada, en Frankrijk. Deze landelijke retraite centra bieden week en maand lang retraites voor studenten op alle niveau’s, evenals weekendprogramma’s.

Iedereen is van harte welkom

Mensen in schrijnruimte

In Shambhala centra streven we ernaar om een ​​gastvrije sfeer -vrij van vooroordelen- te bevorderen, en een inclusieve en verlichte samenleving –volledig toegankelijk voor alle personen- te ontwikkelen. Iedereen is van harte welkom in de centra, ongeacht religie, spirituele traditie of leraren, meningen, klasse, nationaliteit, cultuur, etniciteit, ras, taal, leeftijd, geslacht, seksuele geaardheid of lichamelijke, perceptuele of geestelijke vermogens. Shambhala Meditatie Centra en groepen over de hele wereld zetten zich in voor het creëren van een oefening- studie- en werkomgeving waarin alle personen worden behandeld met respect en waardigheid.

Meer informatie