Shambhala Meditatie Centrum Rotterdam

Welkom bij Shambhala Rotterdam

Leren mediteren? Dat kan vrijblijvend bij Shambhala Rotterdam. Boeddhistische meditatie voor iedereen, je bent welkom op 3 vaste momenten per week en op de eerste maandagavond van de maand bij de Ziji jongerenavond. Ook geven we met regelmaat meditatie gerichte trainingen.

Shambhala is een internationale gemeenschap van beoefenaars van boeddhistische meditatie en andere contemplatieve disciplines. De Shambhala-­boeddhistische traditie biedt een compleet pad aan van meditatie‑beoefening en studie.

Shambhala is een non-profit organisatie die bestaat dankzij de inzet van de talloze vrijwilligers binnen onze gemeenschap en de giften en bijdragen aan programma’s die we ontvangen.

In Rotterdam zijn we sinds 2012 gevestigd aan de Mathenesserlaan 401b.

We nodigen je van harte uit om een keer langs te komen om kennis te maken. Hieronder geven we je alle praktische informatie over ons centrum.

Wij bieden je wekelijks op meerdere momenten de gelegenheid om bij ons te komen mediteren:

1e Maandagavond van de maand Ziji Nights (voor jonge mensen) van 20:00-22:00 uur

Dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur
Woensdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur
Donderdagavond van 20.00 tot 21.30 uur.

Deze avonden en ochtenden zijn vrij  toegankelijk voor iedereen. Een financiële bijdrage voor het bijwonen van deze avonden/ochtenden wordt zeer gewaardeerd.

Leren mediteren?

Wil  je kennis maken met ons centrum of met de beoefening van meditatie? Dan vragen we je om voorafgaand aan je komst een mail te sturen naar [email protected] met de avond of ochtend dat je wilt komen. Dan zorgen wij dat er een instructeur is om je wegwijs te maken in het mediteren bij Shambhala. We stellen het op prijs als je een kwartier voor aanvang aanwezig kunt zijn. Na deze instructie ben je welkom op de open meditatiemomenten zoals hierboven beschreven. Jongeren kunnen voor een eerste kennismaking ook terecht op de Ziji avond (zie hieronder).

Lezingen

Op de tweede dinsdag van de maand zijn er regelmatig lezingen over een, aan de meditatie gerelateerd, onderwerp. Zie onze agenda voor nadere informatie. Deze lezingen zijn eveneens vrij toegankelijk.

Overige activiteiten

We organiseren het hele jaar door meditatie cursussen en weekendprogramma’s, waaronder de gestructureerde studie en trainingscyclus de Weg van Shambhala en regelmatig losse weekenden over een boeddhistisch thema. Het volledige programma staat in de agenda. De Shambhala Rotterdam agenda toevoegen aan je mobiel, tablet of computer? Klik hiervoor op het kalender icoontje bij “op de hoogte blijven”.

Ziji Collective Rotterdam (voorheen Buddhist Youth Night)

Elke eerste maandag van de maand kunnen jonge mensen (<40 jaar) bij Ziji Nights terecht om een avond te mediteren in combinatie met diverse activiteiten zoals eten, themalezingen, workshops en onderlinge uitwisseling. Daarbij is er altijd iemand aanwezig om mensen op te vangen die nog niet bekend zijn met meditatie. Voor meer informatie zie de agenda Rotterdam of de evenementen op de Facebook pagina van Shambhala Rotterdam.
Voor vragen over deze avonden kan je mailen met [email protected] 

Financiën

Ons centrum wordt volledig gedraaid door vrijwilligers en is financieel afhankelijk van donaties en de opbrengsten van de weekendprogramma’s. Toch mogen de kosten geen belemmering vormen voor deelname aan onze programma’s. Studeer je, leef je van een minimum inkomen, of heb je om andere redenen minder te besteden? Geen probleem. Je kunt vóór je registratie korting of gespreide betaling bespreken met onze penningmeester via  [email protected]

Jongeren tot 25 jaar kunnen tegen gereduceerd tarief de meeste programma’s volgen. Dit wordt vermeld bij de prijzen van de diverse programma’s. Vermeld het alsjeblieft wel bij de mededelingen bij registratie. Voor mensen die zich meer kunnen veroorloven is er bij deelname de mogelijkheid om het solidariteitstarief te betalen, daarmee maak je het mogelijk dat mensen die weinig te besteden hebben ook kunnen deelnemen.

We verzoeken iedereen vriendelijk om programma’s vooraf te betalen via NL52 TRIO 0254 6774 52 t.n.v. Shambhala Centrum Rotterdam. Vermeld s.v.p. de titel van het programma. Je inschrijving is definitief na ontvangst van de betaling.

Shambhala staat geregistreerd als een officiële ANBI instelling, giften aan Shambhala, betalingen aan programma’s en lidmaatschapsbijdragen zijn daardoor aftrekbaar van de belasting.

Voor deelname aan grote internationale programma’s zijn diverse financiële ondersteuningsmogelijkheden voor leden. Wil je hier meer informatie over, neem dan contact op met de penningmeester van Shambhala Nederland via [email protected].

Doneren aan Shambhala Rotterdam kan nu heel eenvoudig met via onderstaande knoppen (klik op een biljet naar keuze)

 

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze activiteiten? Stuur dan een mailtje naar [email protected] we voegen je dan toe aan de maillinglijst van onze maandelijkse nieuwsbrief. Of volg Shambhala Rotterdam op facebook of instagram (klik onderstaand icoon). Het kalender icoon opent de Shambhala Rotterdam agenda in ics formaat op uw computer, tablet of smartphone. Als je deze kalender toevoegt dan heb je altijd de laatste informatie over onze programma’s en activiteiten bij de hand.

facebook kleincalendar

Adres en contactinformatie

Shambhala Meditatiecentrum Rotterdam
Mathenesserlaan 401b
3023GG Rotterdam
Klik hier voor een plattegrond

Tel. 010-2232598
E-mail [email protected] 

Vervoer

Het Shambhalacentrum aan de Mathenesserlaan 401b in Rotterdam is te bereiken met

  • tramlijn 21 (richting Woudhoek) 23 of 24 (richting Holy) vanaf Rotterdam Centraal (voorkant station naast gebouw Nationale Nederlanden), uitstappen Mathenesserplein iets voorbij de tramhalte linksaf de Mathenesserlaan op lopen (Mathenesserlaan niet oversteken) aan je linkerhand tref je dan ons centrum.
  • tramlijn 4 vanaf CS richting Marconiplein, uitstappen Ruilstraat, Ruilstraat door lopen en Mathenesselaan oversteken.
  • Bus 32 Halte Hooidrift (centrum ligt op 50 meter van de bushalte)

Op de Mathenesserlaan kan na 18:00 en op zondag gratis geparkeerd worden. Voor mensen met een electrische of plug in hybride auto is een oplaadpunt beschikbaar ter hoogte van nummer 403.