Shambhala Meditatiegroep Bussum

Meditatie in Bussum

De Sangha van Bussum is een open en laagdrempelige meditatiegroep. Tijdens de meditatieavonden wordt op een warme, ongedwongen en motiverende manier meditatie beoefend. 

Door meditatie leer je in het nu te zijn. We trainen onze geest in stabiliteit, helderheid en kracht. Het is een eerste stap om een boeddha te worden, wat letterlijk ‘ontwaakte’ betekent. Naast het beoefenen van meditatie bestuderen we ook de dharma, o.a. in de vorm van cursussen en contemplaties. Hierbij is er alle ruimte voor nieuwsgierigheid naar de zin van ons bestaan en onderlinge uitwisseling hierover.

De avonden passen bij mensen die op zoek zijn naar rust en focus en openstaan voor traditionele beoefening in geestestraining en die hun inherente wijsheid willen ontdekken.

Meditatiebeoefening begint met gaan zitten en met de benen gekruist op de grond plaats te nemen. Je begint te voelen dat door simpelweg aanwezig te zijn, je leven werkbaar en zelfs prachtig kan worden.

Chögyam Trungpa, Stichter van de Shambhala Traditie

Contactgegevens

We zijn op zoek naar een nieuwe locatie voor onze meditatiegroep. Tot die tijd zijn onze programma’s online.

Postadres:
J.H. van ’t Hoffweg 34, Bussum
[email protected]

Op de hoogte blijven

De agendaknop opent de Shambhala Bussum agenda in ICS-formaat. Als je deze kalender toevoegt dan heb je altijd de laatste informatie over onze programma’s en activiteiten bij de hand.