H.E. Jetsün Khandro Rinpoche lezing: LIVING DHARMA


12 juni @ 14:00 – 21:00

Inschrijven programma via RIGPA Op 12 juni geeft H.E. Jetsün Khandro Rinpoche een openbaar onderricht in Amsterdam: LIVING DHARMA. Hoe maak je je spirituele pad echt en persoonlijk? Wat betekent echte integratie van onderricht in ons dagelijks leven?


Contactpersoon: Iris Maher
LIVING DHARMA: Making our spiritual practice genuine and personal. 
LEVENDE DHARMA: Hoe maak je je spirituele pad echt en persoonlijk.
(In de Oranjekerk, bij Sarphatipark)

Vaak is het een uitdaging om het onderricht dat we ontvangen hebben echt te verinnerlijken, of we nu net kennismaken met een spirituele traditie of al langer onderweg zijn. We praten over integratie van het onderricht in ons dagelijks leven, maar wat betekent dat nu echt? Hoe kan de boeddhistische leer ons diepgaand veranderen en hoe kunnen we de wijsheid van onze beoefening daadwerkelijk belichamen in plaats van een routine uit te voeren of een culturele gewoonte te volgen? Hoe maken we van Dharma een doorleefde, persoonlijke ervaring?

We hebben het grote geluk dat Jetsün Khandro Rinpoche, zelf de belichaming van diepgaande wijsheid, ermee heeft ingestemd om deze vragen met ons te onderzoeken. Iedereen op het spirituele pad, beginner of gevorderde, is van harte uitgenodigd om deel te nemen aan dit unieke evenement dat gezamenlijk wordt georganiseerd door Rigpa en Shambhala. 

13:00 Deuren open

14:00 – 17:30 Introductie en sessie I

17:30 – 19:00 Pauze met optioneel diner geserveerd op locatie

19:00 – 21:00 Sessie II

Tijden onder voorbehoud.  Blijf op de hoogte via deze site. Voertaal is Engels

Over Hare Eminentie Mindrolling Jetsün Khandro Rinpoche: zij is een dochter van Kyabjé Minling Trichen Rinpoche, en is een van de meest gerenommeerde Tibetaans boeddhistische meesters die momenteel les geeft in het Westen. Rinpoche staat bekend om haar doordringende wijsheid en scherpe humor. Ze brengt de boeddhistische leer op een kernachtige en levendige manier over, verrijkt met persoonlijke anekdotes en voorbeelden uit het dagelijks leven.

Khandro Rinpoche werd op tweejarige leeftijd door Zijne Heiligheid de 16e Karmapa herkend als de reïncarnatie van de grote dakini van Tsurphu, Khandro Ugyen Tsomo, een van de meest gerenommeerde vrouwelijke meesters van haar tijd. Rinpoche houdt de overdrachtslijnen van zowel de Nyingma- als de Kagyü-traditie, inclusief de unieke overdrachtslijn van vrouwelijke meesters die bekendstaat als de Jetsünma-lijn, een bijzondere Mindrolling-traditie.

De afgelopen twintig jaar heeft Jetsün Khandro Rinpoche veelvuldig lesgegeven in Europa, Noord-Amerika en Azië. Ze heeft een groot aantal retraitecentra en kloosters over de hele wereld opgericht, waaronder het Samten Tse Retreat Center in Mussoorie in India en het Lotus Garden Retreat Center in Stanley in de VS. Zij bezocht Shambhala Amsterdam in ’94, ’96, ’98, ’08 en ’18.

Registratie voor deze dag gaat via de website van rigpa.nl. Gebruik hiervoor ajb onderstaande registratielink

  • standaardtarief: €80
  • minima: €55
  • generosity price: €95
  • diner: €15 (optioneel diner geserveerd op locatie)
 
Op dinsdag 11 juni, brengt zij een bezoek aan Shambhala Centrum Amsterdam. Details daarvan worden bekend gemaakt via de Amsterdamse Vrijdag e-mailnieuwsbrief.

Details

Datum:
12 juni
Tijd:
14:00 – 21:00
Evenement Categorieën:
, , ,

Organisator

Shambhala Meditatiecentrum Amsterdam

Bekijk alle programma’s van dit centrum