Shambhala Meditatie Centrum Arnhem

Shambhala Arnhem

Wekelijkse meditatie-avond
Iedere donderdag is er in Arnhem van 19.30 – 21.00 uur een open meditatieavond (gratis). Inloop is vanaf 19.00 uur. (lees hieronder verder) Een vrijwillige gift is welkom.

Leren mediteren?
Wil je kennismaken met ons centrum en met de beoefening van meditatie? Dan ben je van harte welkom op donderdagavond. Op deze avond is er altijd een instructeur aanwezig die je een eerste meditatie-instructie kan geven. Het bijwonen van deze avond en het krijgen van de meditatie-instructie zijn gratis.

De Corona pandemie
Nederland komt tot stilstand en opeens is er ruimte. Terwijl de eerste bomen uitlopen, vertragen we en merken we op dat we kwetsbaar zijn. Er is open ruimte om kracht en kwetsbaarheid te ervaren.

Het bestuur heeft na veel – online – beraad een besluit genomen. Voorlopig bieden we geen gezamenlijke zit-avonden en sadhana beoefening  aan op ons centrum. Voor de programma’s die gepland zijn, worden nieuwe data gezocht. Op donderdag 19 maart is (ook als test) een Online zitavond, “inloop” vanaf 19.00 uur.

Deze donderdag wordt ons eerste experiment om samen “online” te mediteren. We doen dat via “zoom” (en lijkt op skype). Log in via deze link (het is hiervoor niet nodig “zoom” te downloaden), of open zoom en geef het volgende meeting nummer op: 543 062 912, paswoord: 003477. Let op: Vanaf 19:00 is er “inloop” – deze tijd is nodig om in te loggen en technische zaken te checken. Je kunt deelnemen met een smartphone, tablet of computer, met of zonder camera. Rond 19:30 reciteren we de openings recitaties en zitten enige tijd onder begeleiding. We sluiten 20.15 uiterlijk af. Overigens kun je ook online contact opnemen met een meditatie instructeur.

We wensen iedereen warme betrokkenheid bij elkaar, sterkte in moeilijke momenten en inspiratie in de beoefening van meditatie en de Dharma.

Overige activiteiten
We organiseren het hele jaar door cursussen en weekendprogramma’s, waaronder de gestructureerde studie- en trainingscyclus de Weg van Shambhala en regelmatig losse weekenden over een boeddhistisch thema.
Klik hier voor een overzicht van alle programma’s in Arnhem.

Op de hoogte blijven?
Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze activiteiten? Klik hier. Let op: u hoeft alleen drie velden links onderin in te vullen. U ontvangt dan onze (in principe maandelijkse) nieuwsbrief.

Shambhala Arnhem op facebook

Financiën
Shambhala houdt haar programma’s graag toegankelijk voor iedereen. Als je beperkte financiële mogelijkheden hebt, neem dan vóór registratie contact op met penningmeester Engelien de Jong via: [email protected]. Misschien helpt een korting en/of betaling in termijnen?
Voor jongeren tot 25 jaar en mensen die leven van een minimum inkomen is er een gereduceerd tarief. Zie daarvoor de programma-informatie in de kalender.

Betalingen ontvangen we bij voorkeur vooraf op NL37 TRIO 0784.8146.35 van Shambhala Arnhem onder vermelding van de titel van het programma.

Annuleringsvoorwaarden
Tot twee weken voor aanvang van het programma geldt volledige restitutie.
Tussen twee weken en tot twee dagen voor aanvang van het programma geldt 90% restitutie (10% annuleringskosten) van de programmaprijs.
Annulering twee dagen of minder voor aanvang van het programma geldt 70% restitutie (30% annuleringskosten) van de programmaprijs.

Adres
Rijnkade 32
6811 HA Arnhem
Telefoon 06 4026 1928 (Diederik Prakke)
E-mail: [email protected]

Klik hier voor Kaart

Parkeren
Parkeren in de buurt van het centrum is niet gratis. Op straat parkeren tot 23.00 uur is een stuk duurder dan in de gemeentelijke parkeergarages Musis, Rozet en Centraal: parkeren tussen 18.00 en 06.00 uur kost nog maar 50 cent per uur. Parkeergarage Rozet is het dichtst bij ons centrum. Onbetaald parkeren kan op Onderlangs (zie een routeplanner). Het is dan een kleine wandeling naar de Rijnkade.