Shambhala Logo /ressources/finished_sub/sub_cusions.jpg
spacer


Follow ShambhalaNL on Twitter

Sign in
Username
Password
Pass. forgot ?
Register


Welkom bij Shambhala Meditatie Groep Bussum


Algemene informatie


We organiseren gezamenlijke meditatie. Daarnaast geven we meditatie instructie, cursussen en lezingen.

De meditatie vind wekelijks plaats op woensdagavond van 19:45 tot 21:15 uur (inloop vanaf 19.30 uur). Na afloop drinken we thee. De meditatie is gratis en toegankelijk voor iedereen. Als je voor de eerste keer wilt komen ben je van harte welkom. Bel of mail vooraf even zodat we een afspraak met je kunnen maken voor eeen kennismakingsgesprek. Je krijgt dan ondermeer uitleg over hoe de meditatie bij ons in zijn werk gaat en wat praktische informatie.

Naast de meditatie organiseren we elk jaar twee cursussen (in het voorjaar en het najaar). Daarvoor nodigen we ervaren leraren binnen de traditie van shambhala uit, of bestuderen gezamenlijk de dharma. Studie biedt de mogelijkheid tot het verdiepen van het inzicht in de boeddhistische levensvisie. We besteden ook veel aandacht aan onderlinge uitwisseling tussen de deelnemers aangezien persoonlijke ervaring essentieel is bij het verdiepen van dit inzicht.

Ook contemplatieve beoefeningen komen voorbij en dit najaar bieden we onze eerste weekendcursus aan.

Tijdens de korte schoolvakanties zijn wij in principe geopend. Tijdens de zomervakantie, in juli en augustus, zijn we gesloten.


Speciale activiteiten


Bijzonderheden en activiteiten de komende maanden (naast de reguliere woensdagavonden):

 

Zondag 4 oktober

Zondag 4 oktober vieren we het jaarlijkse Harvest of Peace Festival, ofwel “oogsten we de vrede”. Hier wordt de vrede in onszelf bedoeld, het gevoel van harmonie dat we ervaren met onszelf en onze gemeenschap. Dit jaar zal ons samenzijn ook in het teken staan van “vieren wat er is”.

Wat heeft Shambhala je gebracht? Waar sta je nu? 

Vanaf drie uur is er thee met iets lekkers. Om half vier starten we met het „formele” gedeelte. Dana is benoemd tot shastri ( senior leraar) en zij zal de gelofte daarvoor afleggen voor de Bussumse groep. Daarna luisteren we naar de jaarlijkse toespraak van Sakyong Mipham Rinpoche, mediteren we samen en wisselen we uit over de toespraak en het thema. Ook zal er zoals elk jaar een fundraising zijn.

Vanaf zes uur staat de borrel klaar en eten we gezamenlijk een eenvoudige maaltijd. Partners en kinderen zijn daarbij van harte welkom. En wie iets wil bijdragen aan de viering (denk aan muziek, gedicht of iets anders), graag! 

Meer informatie via bussum@shambhala.nl.

 

Woensdagen 14 okt, 28 okt, 11 nov, 25 nov, 9 dec Avondcursus "Werken met Emoties"  (inloop v.a. 19:30)

Emoties kunnen ons subtiel beïnvloeden of geheel overheersen.  
Tijdens meditatie werken we rechtstreeks met deze emoties. Zonder inhoudelijk op ze in te gaan of ze te onderdrukken, ervaren we simpelweg hun energie. Vanuit dit perspectief ontwikkelen we mededogen en wijsheid. In deze cursus verkennen we hoe we kunnen werken met deze ervaring van onze emoties.Dat geeft meer inzicht in onszelf en verheldert onze communicatie met anderen.
 
 
Voor deze cursus lezen we delen uit de volgende boeken van Chögyam Trungpa: 
• The Myth of Freedom / De mythe van vrijheid  
• Cutting Through Spiritual Materialism / Spiritueel materialisme doorsnijden  
• Meditation in Action / Praktische meditatie 
  
 
"Werken met Emoties" is voor iedereen toegankelijk, waar je ook bent op je pad. Dit is dus weer een goede mogelijkheid om samen te beoefenen! 

Kosten voor deelname: €80,- ledenprijs € 60,- studenten en jongeren tot en met 28 jaar €25,- 

 
Aanmelden kan hier 


 
Over Shambhala


Shambhala biedt een gestructureerd pad van meditatie en een volledige introductie in de fundamenten van Shambhala Boeddhisme. Dit pad, in de vorm van een serie weekenden en cursussen voorziet in een sterke basis voor de beoefening van aandacht en gewaarzijn-meditatie, lessen in wijsheid en fysieke beoefening in de klassieke tradities van Shambhala en Tibetaans Boeddhisme. Het is zowel geschikt voor beginners als voor mensen met meer ervaring. Wij verwelkomen mensen van elke spirituele traditie.


Officiële Youtube Channels van Chögyam Trungpa Rinpoche en Sakyong Mipham Rinpoche:

http://www.youtube.com/user/TrungpaRinpoche

http://www.youtube.com/user/officialsakyong


 


Bezoekadres


Shambhala Meditatie Groep  Bussum
Bremstraat 3
1402 BD Bussum
087-8727337  
bussum@shambhala.nl

Als je op de hoogte gehouden wilt worden van onze activiteiten, stuur dan een e-mail naar bovenstaand mail-adres, dan sturen we een nieuwsbrief.

terug naar boven


Amsterdam - Arnhem - Bussum - Deventer - Haarlem - Leiden - Maastricht - Rotterdam - Utrecht
meditatie - meditatie cursussen - boeddhistische cursussen - contemplatieve disciplines - trainingen

( op een ander locatie. Voor meer informatie opgeven at bussum@shambhala.nl 
)

spacer spacer spacer spacer spacer spacer
spacer