Han over spiritualiteit


Video opname van het online gesprek met Han F. de Wit over spiritualiteit van 3 mei 2023.

Wat is spiritualiteit eigenlijk? Hoe heeft het in zijn leven vorm gekregen? En hoe zou je in deze tijd met spiritualiteit om kunnen gaan? Deze vragen zijn de leidraad zijn van het gesprek.

Dr. Han F. de Wit richtte in 1977 in Amsterdam het eerste Shambhala-centrum van Europa op. Een jaar eerder was hij door meditatiemeester Chögyam Trungpa Rinpoche in Amerika gemachtigd om de boeddhistische visie en meditatiebeoefening te onderrichten. Hij is een van de meest bekende boeddhistische leraren in Nederland en auteur van veel gelezen boeken over boeddhisme en haar beoefening (zie hieronder).

Als wetenschapper verwierf dr. Han F. de Wit internationale bekendheid met zijn onderzoek naar de psychologische inzichten, die in spirituele tradities te vinden zijn. Onderzoek dat hij rond 1980 begon aan de Vrije Universiteit in Amsterdam leidde tot een nieuwe vorm van psychologie, de contemplatieve psychologie. Zijn onderzoek bracht hem in nauw contact met de dialoog tussen westerse en niet-westerse psychologie en met de interreligieuze dialoog. Sinds vele jaren geeft dr. De Wit in binnen- en buitenland ook over deze onderwerpen lezingen en seminars.

,

Meer berichten