Shambhala Centra weer open


De opluchting is groot, na een lange sluitingsperiode hebben de Nederlandse Shambhala centra hun deuren weer geopend. Er kan op vaste tijden weer gemediteerd worden, voor leden, maar ook voor mensen die daar belangstelling voor hebben en nog geen of weinig ervaring. De openingstijden staan per centrum aangegeven, vaak is er wel iemand aanwezig die mensen zonder al te veel ervaring wegwijs kan maken in de meditatiebeoefening.
De centra organiseren ook weer de eerste programma’s, waarvan het weekend I van Shambhala Training interessant is voor mensen die graag kennis willen maken met meditatie. Deze training heet “Het Hart van Krijgerschap” en bestaat uit vijf weekendprogramma’s die meditatietraining en -oefening, lezingen door ervaren instructeurs, persoonlijke interviews en groepsdiscussies omvatten. Niveaus I-V bieden een sterke basis in meditatiebeoefening van mindfulness-bewustzijn, waarbij de nadruk wordt gelegd op de ontwikkeling van echtheid, zelfvertrouwen, humor en waardigheid binnen de complexiteit van het dagelijks leven.
Het programma staat open voor mensen met en zonder ervaring in meditatie of boeddhisme. Het eerstkomende programma vindt plaats in Arnhem en het centrum in Rotterdam biedt een middag aan Leren mediteren.


Meer berichten