Running Buddhas

Hardlopen en meditatieIn november 2012 startte in Amsterdam de ‘Running with the Mind of Meditation’– loopgroep. Het mindful hardlopen, met aandacht voor de ademhaling, houding en omgeving, staat centraal. Als leidraad dient het boek van de Sakyong Mipham Running with the Mind of Meditation. De trainingsmethoden die daarin worden beschreven, worden tijdens het hardlopen toegepast.

Deze loopgroep is bestemd voor Shambhalaleden en -vrienden. Op dit moment lopen we wekelijks op de dinsdagavond. Start: 19.30 uur vanuit het Spirituele Centrum ‘De Roos’, gelegen aan de ingang van het Vondelpark aan het eind van de PC Hooftstraat. Mocht de datum en het tijdstip veranderen dan worden jullie daar tijdig over geïnformeerd.

Er is geen instapniveau: ieder sangha-lid kan meedoen. Deze loopgroep is bestemd voor zowel de beginnende als de meer gevorderde loper. Met alle niveaus wordt rekening gehouden. De lichamelijke conditie mag geen voorwaarde of beperking zijn. Als je in staat bent om in een enigszins redelijk tempo te wandelen, ben je welkom. Voor de meer gevorderde sporter (loper) met een betere conditie kan er worden hardgelopen. In principe wordt er nergens naartoe gewerkt, al blijft het leuk wanneer je na verloop van tijd deel kunt nemen aan een 5-kilometerloop.

Opgave voor de loopgroep is wenselijk. Als je weet dat je regelmatig gaat komen, laat het ons dan even weten. Je kunt dan een mail sturen naar [email protected].

Sportieve groet,
Angela Houdijk, Benjamin Romkes en Marc Wiewel

PS. Er wordt overwogen om ook met een wandelgroep te starten. Dit om nog meer sanghaleden erbij te betrekken en kennis te laten maken met het gedachtegoed van Sakyong Mipham ten aanzien van bewegen. Wanneer iemand zich geroepen voelt om deze groep te coördineren, laat het ons dan weten. Stuur een mailtje naar  [email protected]