Shambhala Meditatie Centrum Rotterdam

Versie 2

Gelegenheid tot meditatie iedere

1e en 3e Maandagavond van de maand Ziji Nights (voor jonge mensen) van 20:00-22:00 uur

Dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur

Woensdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur

Donderdagavond van 20.00 tot 21.30 uur.

Deze avonden en ochtenden zijn toegankelijk voor iedereen.Een financiële bijdrage voor het bijwonen van deze avonden/ochtenden wordt zeer gewaardeerd.

Leren mediteren?

 Wilt u kennis maken met ons centrum of met de beoefening van meditatie? Dan bent u van harte welkom op de donderdagavond. Deze meditatieavond duurt van 20.00 tot 21.30 uur. We stellen het op prijs als u een kwartier voor aanvang aanwezig kunt zijn. Op deze open avonden is er altijd een instructeur aanwezig die u een eerste meditatieinstructie kan geven

Lezing en geleide meditatie

Elke tweede dinsdag van de maand is er een lezing overeen aan de meditatie gerelateerd onderwerp. Elke vierde dinsdag van de maand wordt de meditatie geleid door een instructeur en is er gelegenheid tot het stellen van vragen over meditatie en ons centrum. Beide avonden zijn bijzonder geschikt voor nieuw geïnteresseerden.

Overige activiteiten

We organiseren het hele jaar door cursussen en weekendprogramma’s, waaronder de gestructureerde studie en trainingscyclus de Weg van Shambhala en regelmatig losse weekenden over een boeddhistisch thema. Het volledige programma staat in de agenda. De Shambhala Rotterdam agenda toevoegen aan je mobiel, tablet of computer? Klik hiervoor op het kalender icoontje bij “op de hoogte blijven”.

Ziji Collective Rotterdam (voorheen Buddhist Youth Night)

Elke eerste en derde maandag van de maand kunnen jonge mensen (<40 jaar) bij Ziji Nights terecht om een avond te mediteren in combinatie met diverse activiteiten zoals eten, themalezingen, workshops en onderlinge uitwisseling. Daarbij is er altijd iemand aanwezig om mensen op te vangen die nog niet bekend zijn met meditatie. Voor meer informatie zie de agenda Rotterdam of de evenementen op de Facebook pagina van Shambhala Rotterdam.
Voor vragen kan er gemaild worden naar [email protected] 

Financiën

Ons centrum wordt volledig gedraaid door vrijwilligers en is financieel afhankelijk van donaties en de opbrengsten van de weekendprogramma’s. Toch mogen de kosten geen belemmering vormen voor deelname aan onze programma’s. Studeert u of leeft u van een minimum inkomen, of heeft u om andere redenen minder te besteden? Geen probleem. U kunt vóór uw registratie korting of gespreide betaling bespreken met onze penningmeester via  [email protected]

Jongeren tot 25 jaar kunnen tegen gereduceerd tarief de meeste programma’s volgen. Dit wordt vermeld bij de prijzen van de diverse programma’s. Vermeld het a.u.b. wel bij de mededelingen bij registratie. Kunt u zich meer veroorloven? Graag!

U wordt verzocht programma’s vooraf te betalen via NL52 TRIO 0254 6774 52 t.n.v. Shambhala Centrum Rotterdam. Vermeld s.v.p. de titel van het programma. Uw inschrijving is definitief na ontvangst van de betaling.

Voor deelname aan grote internationale programma’s zijn diverse financiële ondersteuningsmogelijkheden. Wilt u hier meer informatie over, neem dan contact op met de penningmeester van Shambhala Nederland via [email protected].

Doneren aan Shambhala Rotterdam kan nu heel eenvoudig met via onderstaande knoppen (klik op een biljet naar keuze)

 

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze activiteiten? Stuur dan een mailtje naar [email protected] Of volg Shambhala Rotterdam op facebook (klik onderstaand icoon). Het kalender icoon opent de Shambhala Rotterdam agenda in ics formaat op uw computer, tablet of smartphone. Als u deze toevoegt dan heeft u altijd de laatste informatie over onze programma’s en activiteiten bij de hand.

facebook kleincalendar

Adres en contactinformatie

Shambhala Meditatiecentrum Rotterdam
Mathenesserlaan 401b
3023GG Rotterdam
Klik hier voor een plattegrond

Tel. 010-2232598
E-mail [email protected] 

Vervoer

Het Shambhalacentrum aan de Mathenesserlaan 401b in Rotterdam is te bereiken met

  • tramlijn 21 (richting Woudhoek) 23 of 24 (richting Holy) vanaf Rotterdam Centraal (voorkant station naast gebouw Nationale Nederlanden), uitstappen Mathenesserplein iets voorbij de tramhalte linksaf de Mathenesserlaan op lopen (Mathenesserlaan niet oversteken) aan je linkerhand tref je dan ons centrum.
  • tramlijn 4 vanaf CS richting Marconiplein, uitstappen Ruilstraat, Ruilstraat door lopen en Mathenesselaan oversteken.
  • Bus 32 Halte Hooidrift (centrum ligt op 50 meter van de bushalte)

Op de Mathenesserlaan kan na 18:00 en op zondag gratis geparkeerd worden. Voor mensen met een electrische of plug in hybride auto is een oplaadpunt beschikbaar ter hoogte van nummer 403.