Ademwerk en intimiteit


16 maart @ 09:30 – 17 maart @ 17:30

Ontdek de diepte van intimiteit en ademhaling in dit weekendprogramma, geleid door Diederik Prakke en Annette Fehse. Meditaties, lezingen, ademwerk en groepsuitwisselingen.

Leraren : Diederik Prakke & Annette Fehse

Wij mensen zijn verlangende wezens: we verlangen naar verbinding, intimiteit, maar zijn daarin ook zoekend en kwetsbaar. Intimiteit is iets waar we bang voor kunnen zijn, uit angst om onszelf te openen en afgewezen of verlaten te worden.
Onze ervaring sluit vaak niet aan bij wat er over intimiteit wordt gedacht en gezegd.

Terwijl we vaak op zoek zijn naar één unieke soulmate, zien ze de intimiteit met onszelf over het hoofd. In feite vormt dit de toegangspoort vormt naar intimiteit met de ander: de intieme omgang met je eigen gevoelens, gedachten en lichaamssensaties.

Als we ons openen –ons hart, ons bekken, ons helder waarnemen, onze verbinding naar hemel en aarde– worden we raakbaarder, gevoeliger. We leren onszelf, de ander en de wereld om ons heen onvoorwaardelijk lief te hebben, te omarmen met alles erop en eraan. Onze ademhaling is daarbij ons anker, onze levenskracht, ons voertuig om ons te leren overgeven aan het leven en intiem te worden met onze angsten en onze vreugdes.

In dit weekend onderzoeken we de thema’s intimiteit, ademhalen en hun onderlinge relatie.

Diederik Prakke, schrijver van Hoe heb ik lief? Trouw en twijfel in lust en liefde neemt ons mee naar de ontmoeting tussen schaamte en verlangen.

Annette Fehse, gecertificeerd Transformational Breath® trainer, gaat met ons mee op twee ademreizen rond het thema intimiteit. Voor wie hier onbekend mee is: bewust verbonden ademwerk is een benadering waarbij we onze fysieke, emotionele en spirituele blokkades leren loslaten door ons adempatroon intiem te verkennen en er meer ruimte in te ontdekken.


Wat kun je verwachten
Tijdens dit weekend nemen we de tijd om langzaam te openen in kwetsbaarheid. We doen meditaties, inleidingen/lezingen, beweging, ademwerk, plenaire uitwisseling en dialogen in kleinere groepen. Opdat je gevoel krijgt voor wat er bij jou van binnen gebeurt. Het gaat over onszelf laten zien en de ander ontvangen in kwetsbaarheid en kracht. Dit begint altijd bij jezelf. Ben je bereid om te voelen wat er in je leeft, precies zoals het is?! En om dat vervolgens in contact te brengen? Hoe fijn is het om jezelf te ontspannen en te verbinden met alles wat er op dat moment is?! Om je levensenergie te voelen stromen, je zintuigen wijd open te zetten en te genieten?!

De ademsessies worden intensief begeleid, door meerdere ademcoaches; we bieden een veilige bedding. We zijn gebonden aan de ethische codes van Shambhala en de Adem- en Bewustzijn Academie. Voor alle oefeningen geldt: we respecteren grenzen en moedigen je aan die aan te geven, maar nodigen soms ook met mildheid uit om ze te verleggen. Daarbij is er ruimte voor speelsheid endiepgang.

Programma
Wat gaan we praktisch doen? De ochten dagdelen begeleidt Diederik met de nadruk op meditatie en presentaties, oefeningen en uitwisseling over intimiteit. De middagdagdelen is Annette er om (met een aantal ademcoaches) de ademsessies te begeleiden, evenals een aantal bewegingsoefeningen.

Indicatief programma:
Zaterdag
09:30 Inloop
10:00 Welkom -Meditatie en/of bewegingsoefening
11:00 Lezing intimiteit I
11:30 Pauze
11:45 Uitwisseling in kleine groepen
12:30 Lunch
14:00 Meditatie en/of bewegingsoefening
14:30 Inleiding ademwerk
15:15 Ademsessie I
Pauze
16:30 Kring evaluatie
17:00 Einde
17:30 Optioneel: uit eten

Zondag
09:30 Inloop
10:00 Meditatie en/of bewegingsoefening
10:30 Lezing intimiteit II
11:15 Pauze
11:30 Uitwisseling
12:30 Lunch
13:30 Bewegingsoefening
14.00 Uitwisseling
14:30 Ademsessie II
16:00 Kring evaluatie
16:30 Einde

Leraren:
Diederik Prakke – Meerminner, Shambhala leraar en meditatie instructeur
Annette Fehse – Ademcoach/trainer/opleider, communicatie en -mindfulness
trainer


Other cost options (see details on registration page)
EUR 285

Details

Start:
16 maart @ 09:30
Einde:
17 maart @ 17:30
Kosten:
EUR 285
Evenement Categorieën:
,

Organisator

Shambhala Meditatiecentrum Amsterdam

Bekijk alle programma’s van dit centrum