Samenstudie van “Spiritueel materialisme doorsnijden”


3 oktober @ 19:30 – 12 december @ 21:30

Samen bespreken het klassieke boek “Spiritueel materialisme doorsnijden”, de neerslag van twee reeksen voordrachten door Trungpa Rinpoche eind 1970.


De zes bijeenkomsten geven de deelnemers de mogelijkheid om de inhoud van het boek dieper met elkaar te verkennen en om tot een persoonlijke uitwisseling te komen. Per keer spreken we af wie van de deelnemers een hoofdstuk voorbereidt.

Het op de juiste manier bewandelen van het spirituele pad is een subtiel proces; het is niet iets om je lichtvaardig op te storten. We kunnen onszelf wijsmaken dat we ons geestelijk ontwikkelen, terwijl we in feite bezig zijn door middel van spirituele technieken ons egocentrisme te versterken. We zouden deze fundamentele vervorming spiritueel materialisme kunnen noemen.

Eerst worden de verschillende manieren besproken waarop mensen verwikkeld kunnen raken in spiritueel materialisme, de vele vormen van zelfbedrog waaraan we ten prooi kunnen vallen. Na dit overzicht van zijpaden worden de hoofdlijnen van het ware spirituele pad besproken.

Het boek gaat uit van een klassiek boeddhistische benadering, vertaald in de psychologische taal van het westen. Maar de visie van Trungpa is van toepassing op élke vorm van spiritualiteit in onze huidige wereld.

Op dinsdag 3 oktober om 19.30 start de eerste bijeenkomst. We zullen dan hoofdstuk 1 en 2 gaan doornemen.


Other cost options (see details on registration page)
EUR 50
EUR 70
EUR 40

Details

Start:
3 oktober @ 19:30
Einde:
12 december @ 21:30
Kosten:
EUR 60
Evenement Categorieën:
, , ,

Organisator

Shambhala Meditatiecentrum Amsterdam

Bekijk alle programma’s van dit centrum