open avond – Kyudo, de weg van de boog


4 december @ 19:00 – 22:00

Elke maandag – Met meditatie, meditatie-instructie, lezing/workshop en afsluitende gezelligheid. Richard Wiggers: Kyudo, de weg van de boog. Kyudo is een vorm van meditatie in actie waarbij gebruikgemaakt wordt van een boog (yumi) en een pijl (ya). De


Kyudo is een vorm van meditatie in actie waarbij gebruikgemaakt wordt van een boog (yumi) en een pijl (ya). De bewegingen vloeien op natuurlijke manier in elkaar over en de aandacht is constant. De paradox zit in de wens van de beoefenaar die graag raak wil schieten en de onverschilligheid daarover van het pad. Doelgericht denken maakt plaats voor waardering voor het proces. Kyudo remt de snelle geest af, bewerkstelligt aandacht voor de omgeving en stimuleert het gewaarzijn van details. Bovendien oriënteert deze vorm van meditatie zich sterk op het op lichaam in de vorm van spanning en ontspanning van spiergroepen, die in het dagelijks leven te weinig aangesproken worden. Voeg daar een klein beetje angst aan toe voor de kracht van de boog (yumi) en er ontstaat een uitdagende, nieuwsgierig makende oefening.

Open voor iedereen of je nu voor het eerst binnenstapt, of al jaren langskomt. De toegang is gratis, donaties zijn van harte welkom. Er zijn altijd meditatie-instructeurs aanwezig voor instructie en vragen. 

19:00  open inloop

19:30 – 20:30   meditatie-instructie door erkende instructeur, zit- en loopmeditatie
20:30 – 21:15    steeds wisselende lezing over meditatie, mogelijkheid vragen te stellen
21:15 – 22:00    open uitwisseling met koffie en thee

Details

Datum:
4 december
Tijd:
19:00 – 22:00
Evenement Categorieën:
, ,

Organisator

Shambhala Meditatiecentrum Amsterdam

Bekijk alle programma’s van dit centrum